Εκδήλωση με πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Σερρών με θέμα την “προστιθέμενη αξία των σερραϊκών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων“
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η νέα εποχή στην προστιθέμενη αξία των σερραϊκών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων και κύριος ομιλητής ο κ. Δημήτριος Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας ζωικών οργανισμών και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η εκδήλωση βέβαια ήταν μία πρωτοβουλία του Τάσου Χατζηβασιλείου, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Τοξικολογίας του Τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών, για μια αναλυτική συζήτηση για τη προστιθέμενη αξία των σερραϊκών αγροδιατροφικών προϊόντων, καθώς όπως είπε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρέπει και μπορούν τα σερραϊκά προϊόντα να βρουν τη θέση τους στα ράφια της αγοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην ημερίδα βέβαια απλά επιβεβαιώθηκε , αλλά επιτέλους με επιστημονικά τεκμήρια, ότι τα σερραϊκά αγροκτηνοτροφικά προϊόντα διαθέτουν ποιοτικά χαρακτηριστικά που τα κατατάσσουν στην … κορυφή!
Εμείς θα ευχηθούμε η νέα εποχή στην προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας επιτέλους να ξεκινήσει και να συγχαρούμε όλους όσους προσπαθούν να συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Και μπορεί η αίθουσα αλλά και οι συνθήκες λόγω covid να μην επέτρεψαν την συγκέντρωση μεγάλου πλήθους πολιτών, όμως και η πρωτοβουλία είναι αξιέπαινη όπως και το κύρος των ομιλητών…

Δημήτριος Κουρέτας: Γιατί η Λάρισα έχει ΑΕΠ 4 δισ και ο δικός Νομός Σερρών μόλις 1.8 δις;
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς τόνισε την αυτονόητη στήριξη του Επιμελητηρίου σε εκδηλώσεις και δράσεις που στοχεύουν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Σερραίων και των Σερραικών προιόντων , ενώ και ο κ.Σπυρόπουλος αναφέρθηκε τόσο στις δύσκολες εποχές που ζούμε, αλλά και το πόσο υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες που χρειάζεται ο τόπος…
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Κουρέτας που ετοίμασε μια ημερίδα για την προστιθέμενη αξία των σερραϊκών προϊόντων και είναι η πρώτη φορά που ετοίμασε κάτι τέτοιο για έναν νομό.
Και αυτό γιατί ήθελε να δείξει γιατί μια περιοχή σαν τη Λάρισα έχει ΑΕΠ 4 δισ και ο δικός μας νομός μόλις 1.8 δις ΑΕΠ

Πράγμα που σημαίνει πως τα δικά μας προϊόντα δεν έχουν την προστιθέμενη αξία που τους πρέπει και φυσικά αυτή η θέση αντανακλά και στα προϊόντα μας
Από την πλευρά του ο κ. Φώτιος Τέκος, Διευθύνων Σύμβουλος FoodOxys Υπ. Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανέλυσε το νέο σήμα πιστοποίησης τροφίμων AFQ, ενώ η κ. Ζωή Βασιλική Σκαπέρδα, Επιστημονική Υπεύθυνη αναλύσεων FoodOxys, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των σερραϊκών προϊόντων
Τέλος ο κ. Στέλιος Δρυς, Διευθύνων Σύμβουλος Foodstandard, αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τις Επενδύσεις στον Αγροδιατροφικό Τομέα
Αν πάντως κρίνουμε τόσο την αξία των περιβρισκόμενων, όσο και την ιδιαίτερη προσοχή που επέδειξαν θα λέγαμε πως άξιζε τον κόπο…
Για τα Σερραικά προιόντα και την προστιθέμενη αξία τους….