19/03/2025
9.3 C
Serres

Φλογέρες με ντομάτα, ελιές, μπέικον και φέτα

Οι λατρεμένες φλογέρες για όλη την οικογένεια σε έξτρα εκδοχή με φύλλο που ανοίγετε μόνη σας.

Σε λίγα λεπτά είναι στο φούρνο και από εκεί, δεν θα προλάβουν να μπουν στην πιατέλα.

Συνολικός Χρόνος: 50′

Υλικά

Για το φύλλο

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάκι σόδα
1/3 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί

Για τη γέμιση

400γρ. φέτα, θρυμματισμένη
6 μεγάλες φέτες μπέικον ψημένες, ψιλοκομμένες
6 κουτ. σούπας πράσινες ελιές, κομμένες στα 3
4 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
100γρ. βούτυρο, λιωμένο
αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης


Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μικρή λεκάνη βάζετε το αλεύρι και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο.

Ρίχνετε τη σόδα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι.

Προσθέτετε το αλεύρι από τα πλάγια ανακατεύοντας σιγά-σιγά.


Οταν το ζυμάρι αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια, συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μαλακό και ελαστικό.

Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστεί 20 λεπτά.

Βήμα 2

Αλευρώνετε μια καθαρή επιφάνεια και χωρίζετε το ζυμάρι στα 6.

Με έναν πλάστη ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε δίσκο διαμέτρου 20-22 εκ. και βουτυρώνετε ελαφρά με ένα πινέλο.

Βάζετε στο κάτω μέρος λίγη γέμιση και φέρνετε τα πλαϊνά της ζύμης προς τα μέσα πάνω από τη γέμιση.

Τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 3

Αλείφετε ξανά τις φλογέρες με λιωμένο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Tips

Το ζυμάρι είναι εύκολο και εύπλαστο, ιδανικό για αρχάριους. Η γέμιση είναι ενδεικτική αφού ο καθένας μπορεί να βάλει τη δική του.

Λαχανιά

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση “FOOD EXPO 2024

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εργασίας δίνουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Alco, και απευθύνεται...

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΕΝΠΕ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Προέδρος της  ΕΝΠΕ Γιώργος Χατζημάρκος προχωρούν σε συνεργασία με σκοπό την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακός μετασχηματισμός των...

Η ΠΚΜ εξοπλίζει 5 νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία

Πέντε νοσηλευτικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ευρωπαϊκών πόρων ύψους περίπου 12,5 εκ. ευρώ, έπειτα από την υπογραφή των...

ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα στο πλευρό των χριστιανικών πληθυσμών της Συρίας

«Η Ελλάδα παρακολουθεί και θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πολιτική διαδικασία μετάβασης, την προστασία των δικαιωμάτων όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα εξελίσσεται δυναμικά σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό

«Η Ελλάδα έχει καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, με σημαντικές επενδύσεις, ενώ η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και...

Κώστας Τσιάρας: Το βαμβάκι παραμένει ο λευκός χρυσός

«Ανάσα» στους βαμβακοπαραγωγούς που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές δίνει η απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με την οποία θα...

Eπιμελητήριο Σερρών: Εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για το “επιχειρείν”

Έναν εποικοδομητικό διάλογο με ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών σχετικά με το επιχειρείν, είχαν για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς...

Συνέχισε να διαβάζεις