01/03/2025
12 C
Serres

Φριτέζα αέρος: 5 βασικοί κανόνες που θα σας λύσουν τα χέρια

Η Φριτέζα αέρος μάς συστήθηκε για πρώτη φορά το 2010 και περισσότερο από μια δεκαετία μετά, φαίνεται πως ήρθε για να μείνει.

Τώρα πια, με τόσα διαθέσιμα μοντέλα, μεγέθη και μάρκες, η φριτέζα αέρος αέρος έχει γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο της κουζίνας μας, που μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι κάνουν τα μικροκύματα, οι φριτέζες και οι συμβατικοί φούρνοι.


Ωστόσο, αν είστε νέος στον κόσμο της φριτέζας αέρος, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτές.

Πώς λειτουργεί μια φριτέζα αέρος

Ίσως η πιο σημαντική λειτουργία της φριτέζας αέρος είναι ένας ισχυρός ανεμιστήρας που κυκλοφορεί αέρα σε όλον τον χώρο ψησίματος, με αποτέλεσμα το φαγητό να ψήνεται ομοιόμορφα και να γίνεται τραγανό εξωτερικά και τρυφερό εσωτερικά.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Λόγω της εγγύτητας του τροφίμου με τον ανεμιστήρα το φαγητό μαγειρεύεται γρηγορότερα και έχει την υφή του τηγανητού της κλασικής φριτέζας, χωρίς όμως τη χρήση τόσο μεγάλης ποσότητας λαδιού.

Για παράδειγμα, αν ψήνετε ένα φιλέτο σολομού, χρειάζεστε μόλις 1-2 κουταλιές της σούπας ανά μερίδα.


Ακόμη, οι φριτέζες αέρος είναι καταπληκτικές για να ξαναζεστάνετε περισσεύματα, οπότε την επόμενη φορά που έχετε μερικές φέτες πίτσας, τηγανητό κοτόπουλο ή ψητά λαχανικά από την προηγούμενη ημέρα μπορείτε να ξεχάσετε τον φούρνο μικροκυμάτων και να τα αναζωογονήσετε στη φριτέζα αέρος που θα τους δώσει μια έξτρα τραγανή υφή.

Για να εκμεταλλευτείτε όσο περισσότερο μπορείτε τη φριτέζα αέρος σας ακολουθήστε αυτούς τους 5 βασικούς κανόνες.


Να ξέρετε πότε να προθερμαίνετε.


Η προθέρμανση λειτουργεί πολύ καλά αν θέλετε ένα γρήγορο καψάλισμα σε μικρότερα ή λεπτότερα κομμάτια κρέατος.

Επίσης, αν ζεσταίνετε περισσεύματα ή κατεψυγμένο φαγητό, η προθέρμανση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του υπερβολικού ψησίματος. Από την άλλη, μπορείτε να παραβλέψετε την προθέρμανση για ψήσιμο μεγαλύτερων κομματιών φαγητού, όπως μια μπριζόλα ή κοτόπουλο.

Ανακατέψτε τα καρυκεύματα με το λάδι πριν τα προσθέσετε στο φαγητό.

Μια καλή πρακτική είναι να ανακατέψτε το φαγητό σας με λάδι, αλάτι, μυρωδικά και μπαχαρικά μέσα σε ένα μπολ πρώτα και μετά να το βάλετε στη φριτέζα αέρος.

Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες φαγητού.


Τοποθετήστε το φαγητό σε μονή στρώση και μαγειρέψτε σε δόσεις αν χρειάζεται. Αν γεμίσετε υπερβολικά τον κάδο δεν θα έχετε το τραγανό αποτέλεσμα που θέλετε.

Ανακινήστε τον κάδο ή γυρίστε τα μεγάλα κομμάτια κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Έτσι, θα εξασφαλίσετε ότι το φαγητό θα ψηθεί ομοιόμορφα.

Ψεκάστε με λάδι στη μέση του ψησίματος.

Δώστε ένα επιπρόσθετο ψέκασμα με λάδι αν δείτε ότι το φαγητό αρχίζει να φαίνεται στεγνό.

Marble cake με ελαιόλαδο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υγιεινές μπάρες βρώμης με 3 υλικά -Δεν χρειάζονται ψήσιμο, τραγανές και απολαυστικές

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Αδιανόητα κόλπα από εργοδότες

Όλη την ευρηματικότητα τους εξαντλούν οι εργοδότες για την ψηφιακή κάρτα εργασίας - Βαφτίζουν τους εργαζόμενους διευθυντές και «μετόχους». Μπορεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας να αποτελεί ένα...

Τέλος τα μπλόκα για τους αγρότες σε όλη την χώρα

Μετά από 33 ημέρες στο δρόμο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα μπλόκα. Νωρίτερα οι αγρότες της Λάρισας πραγματοποίησαν συμβολικό...

Δήμος Σερρών: Συνεχίζεται η δράση «Ομάδες Συμβουλευτικής και Ψυχικής Ενδυνάμωσης»

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, συνεχίζουν τη δράση «Ομάδες Συμβουλευτικής και Ψυχικής Ενδυνάμωσης» για τους συνταξιούχους του...

Συνέχισε να διαβάζεις