17/03/2025
21.5 C
Serres

Φτερούγες κοτόπουλου με κρούστα από πουρέ

Χρησιμοποιώντας στιγμιαίο πουρέ πατάτας, η κρούστα των φτερούγων κοτόπουλου γίνεται αδιανόητα τραγανή και νόστιμη!

Συνολικός Χρόνος: 30′

Υλικά

Μερίδες: 2

6 φτερούγες κοτόπουλου, χωρισμένες στα 2 για να βγουν 12 κομμάτια
λάδι για τηγάνισμα

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Για τη μαρινάδα

150 ml ελαφριά σάλτσα σόγιας
150 ml ξίδι από λευκό κρασί

Για το ντιπ πιπεριάς χαλαπένιο (JALAPENO)


100 γρ. πιπεριά χαλαπένιο σε πίκλες, καλά στεγνωμένες
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για την κρούστα
75 γρ. στιγμιαίο πουρέ πατάτας
75 γρ. λευκό σκληρό αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας, βυθίζουμε τις φτερούγες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να παραμείνει απίστευτα ζουμερό.


Βήμα 2

Πολτοποιούμε τις καυτερές πιπεριές χαλαπένιο σε μορφή πουρέ ή, αν προτιμούμε, τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.

Αναμειγνύουμε τις πιπεριές μέσα στο γιαούρτι και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.

Σε περίπτωση που περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο περίπου για μία εβδομάδα.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε τη σκόνη του στιγμαίου πουρέ με το αλεύρι.

Στεγνώνουμε τις φτερούγες πολύ προσεκτικά και τις βάζουμε μέσα στο μείγμα από πουρέ και αλεύρι, μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

Βήμα 4

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση και το ζεσταίνουμε στους 180°C ή μέχρι ένα κυβάκι ψωμιού που θα πετάξουμε μέσα να πάρει καφέ χρώμα μέσα σε 30’’.

Βήμα 5

Με το που θα κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τις φτερούγες για 6’.

Απομακρύνουμε με μια τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε ζεστές σε χαμηλή θερμοκρασία φούρνου, μέχρι να τηγανιστούν όλες.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Tips

Οι φτερούγες είναι από τα πιο παρεξηγημένα, αλλά και από τα πιο δημοφιλή μέρη του κοτόπουλου.

Το έχουμε συνδυάσει κυρίως με πιο απνθυγιεινή διατροφή, στο χέρι μας είναι όμως να το φέρνουμε σε επαφή με πιο προσεγμένα υλικά.

Νιόκι με σπανάκι και ροκφόρ

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στις Σέρρες για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αρίστος Δοξιάδης: Το χρονικό της παραίτησής του 48 ώρες μετά τον ανασχηματισμό

Στα ύψη παραμένει η πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο του ανασχηματισμού, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάζουν στο στόχαστρο μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου....

Eπιμελητήριο Σερρών: Εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για το “επιχειρείν”

Έναν εποικοδομητικό διάλογο με ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών σχετικά με το επιχειρείν, είχαν για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς...

Ι.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών: Πασχαλινές Λαμπάδες απο τις Κατηχητικές συνάξεις

Oι κατηχητικές συνάξεις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών φιλοτέχνησαν για ακόμη μία χρονιά όμορφες Πασχαλινές Λαμπάδες για όλους. Όσοι πιστοί θέλουν να προμηθευτούν...

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από υφυπουργός Ανάπτυξης

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεκτή έγινε η παραίτηση του από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Απόστολος Τζιτζικώστας: Δημιουργούμε ένα μέλλον για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας τη νέα Στρατηγική της ΕΕ για...

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα αφιερωμένη...

Αυτοκτόνησε πρώην τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού

Στο πένθος βύθισε το σερβικό ποδόσφαιρο η είδηση της αυτοκτονίας του Ράντισα Ίλιτς. Ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 47 ετών. Ο αυτόχειρας Σέρβος είχε περάσει...

Συνέχισε να διαβάζεις