27/02/2025
7.6 C
Serres

Γαλακτομπούρεκο με κρέμα κανταΐφι

Αυτό το γαλακτομπούρεκο με την αρωματική κρέμα γίνεται ακόμη πιο εθιστικό με το φύλλο κανταΐφι που χρησιμοποιείται.

Συνολικός Χρόνος: 1:30′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για το γαλακτομπούρεκο


100 γρ. βούτυρο λιωµένο
1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
30 ml νερό
1 βανίλια
200 γρ. ζάχαρη
90 γρ. σιµιγδάλι ψιλό
4 µεσαία αυγά
1 λεµόνι, το ξύσµα
70 γρ. βούτυρο 82%

Για το σιρόπι

700 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
1 ξύλο κανέλας
200 γρ. γλυκόζη


Διαδικασία

Βήμα 1

Κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουµε το γάλα, το νερό, τη βανίλια και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Σε ένα µπολ ρίχνουµε το σιµιγδάλι, τα αυγά και λίγο από το γάλα που έχουµε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουµε µέχρι το µείγµα να µην έχει καθόλου σβώλους.


Βήμα 3

Κατόπιν, ρίχνουµε πίσω στο κατσαρολάκι όλο το µείγµα προσθέτοντας το ξύσµα λεµονιού ανακατεύοντας µέχρι να γίνει µια σφιχτή κρέµα. Αποσύρουµε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουµε µέσα το βούτυρο ανακατεύοντας µέχρι να λιώσει.

Βήμα 4

Γαλακτομπούρεκο: Λιώνουµε το βούτυρο. Ξεµπερδεύουµε µε τα χέρια µας πολύ καλά τη µισή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι και την άλλη µισή τη σκεπάζουµε µε µια πετσέτα να µη στεγνώσει.

Βήμα 5

Βουτυρώνουµε καλά µε ένα πινέλο ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. και στρώνουµε µέσα τµηµατικά το κανταΐφι βουτυρώνοντάς µε το πινέλο ενδιάµεσα και αφήνοντας περιµετρικά φύλλο να περισσεύει.

Βήμα 6

Αφού γεµίσουµε το ταψάκι µε τη µισή ποσότητα του φύλλου, απλώνουµε την κρέµα από πάνω και στη συνέχεια το σκεπάζουµε µε το φύλλο που περισσεύει έξω από το ταψί µας.

Βήμα 7

Επαναλαµβάνουµε την ίδια ακριβώς διαδικασία µε το άλλο µισό κανταΐφι βουτυρώνοντάς το µε το υπόλοιπο βούτυρο καλύπτοντας όλες τις πλευρές.

Βήμα 8

Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 1 ώρα περίπου και µέχρι να ροδίσει καλά.

Βήμα 9

Σιρόπι: 10΄ προτού είναι έτοιµο το κανταΐφι, βάζουµε σε µια κατσαρόλα όλα τα υλικά µέχρι να πάρουν µια βράση. Αποσύρουµε από τη φωτιά.

Βήμα 10

Βγάζουµε το γλυκό από τον φούρνο και σιροπιάζουµε αµέσως µε το ζεστό σιρόπι. Μόλις κρυώσει σερβίρουµε.

Εκμέκ με βάση από τσουρέκι

Εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αυξάνονται τα αδέσποτα στις Σέρρες – Δάγκωσαν τον Βασίλη Χρυσανθίδη!

Ο Δινάκης δεν ξέρω αν ήταν καλός ή κακός Αντιδήμαρχος, αλλά είναι σίγουρο πως έβαλε τάξη τόσο στο Κυνοκομείο, όσο και στις πλατείες όλης...

ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ: Το 2025 ξεκίνησε και φέτος με πολλά χαμόγελα

Στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, η νέα χρονιά ξεκίνησε και φέτος με χαμόγελα, ενθουσιασμό και πολύτιμες στιγμές! Σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, η ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ...

Πρόεδρος η κ. Θεοδωρίδου Αργυρούλα στο Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου...

Στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων σε αίθουσα του Δημοτικού Κτιρίου (στην Εθν. Αντίστασης 34). Στη Γ.Σ. έγινε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Παύλος Γερουλάνος: Είναι οι πόλεις της Ελλάδας θωρακισμένες και ανθεκτικές σε φυσικές καταστροφές;

Ερώτηση για την αξιοποίηση από την Κυβέρνηση, της Πρότασης-Πλαίσιο του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και της ανθεκτικότητας της...

Άδωνις Γεωργιάδης: Την έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του ο Καραμανλής

«Η κυβέρνηση παρέλαβε μια 717 νεκρή και σταματημένη και στα 3μιση χρόνια είχε τελειώσει το 90%, δυστυχώς το δυστύχημα έγινε στο 10%. Έχει εμπεδωθεί στην...

Μάρκος Μπόλαρης: Το πλήγμα στο Mega , πλήγμα στην Δημοκρατία !Πλήγμα σ’ εμάς !

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Είναι απολύτως σαφές ότι η απόφαση του Εινικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μας πλήττει όλους, όλους μαζί και τον καθένα μας ξεχωριστά όχι δεν αφορά τούτη η βάναυση...

Συνέχισε να διαβάζεις