Τους νέους γενικούς και ειδικούς γραμματείς της κυβέρνησης ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενώ μεταξύ αυτών είναι και ο καλός φίλος από τη Θεσσαλονίκη Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
Ο πρώην βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της ΝΔ, και πρώην δήμαρχος Βόλβης στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, και ήδη ανέλαβε ένα από τα πιο κρίσιμα πόστα και μάλιστα με ορίζοντα πια τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο κ. Γαλαμάτης μάλιστα πριν από λίγο καιρό εκλέχθηκε και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ η τοποθέτηση του στη θέση του γενικού γραμματέα έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία είχε βρεθεί στο στόχαστρο ορισμένων λόγω της ιδιότητάς του ως γενικού διευθυντή του ΕΛΓΟ Δήμητρα.
Σημειώνω πως ο κ. Γαλαμάτης ήταν αυτός που σήκωσε το βάρος των πρώτων σημαντικών ποινών και προστίμων για παράνομες ελληνοποιήσεις και για παρατυπίες στη διατροφική αλυσίδα, θέμα που είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του ίδιου του πρωθυπουργού, ενώ στα σίγουρα η τοποθέτησή του στη γενική γραμματεία προφανώς θα είναι και η επιβράβευσή του!
Πάντως είναι ο δεύτερος γενικός γραμματέας μετά τον Αντώνη Οικονόμου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τη Θεσσαλονίκη.
Φυσικά και όλοι όσοι ανέλαβαν καθήκοντα σήμερα δεν πρόκειται να πολιτευτούν στις επόμενες εθνικές εκλογές λόγω ασυμβίβαστου.
Έτσι τυπικά η πρώτη θέση που “αδειάζει” στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ είναι αυτή του κ. Γαλαμάτη.
Ενώ σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του κ.Καραγιάννη
Τυχαία η αλλαγή;
Δεν νομίζω;