Φτιάξτε τα νόστιμα ζυμαρικά γεμιστά με κιμά, σάλτσα ντομάτας και μια βελούδινη μπεσαμέλ με φέτα!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε καλά.
- Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ρίγανη, τον κύβο, τη ντομάτα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα ζυμαρικά
- Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
- Βάζουμε αλάτι, τα κοχύλια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
- Σουρώνουμε, βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα κοχύλια και τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ξύσμα από το λεμόνι και τη φέτα σπασμένη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των ζυμαρικών και ψήνουμε 5-10 λεπτά για να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε με μαϊντανό, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 600 γρ. κιμά χοιρινό
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κύβο κότας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
Για τα ζυμαρικά
- 500 γρ. κοχύλια
- αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 150 γρ. φέτα
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά, μεσαία
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη: