01/03/2025
8.1 C
Serres

Η αυθεντική ιταλική συνταγή για ταλιατέλες μπολονέζε – Μακαρόνια με κιμά, όπως πρέπει

Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό και καταπραϋντικό φαγητό από ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά κι αυτή η συνταγή έχει ονομασία προέλευσης από την Μπολόνια της Ιταλίας.

Πολύ πρόσφατα μάθαμε πως η συνταγή σπαγγέτι α λα μπολονέζ δεν αποτελεί παρά ένα μαγειρικό hoax, το οποίο δεν αναγνωρίζουν σε καμιά περίπτωση οι κάτοικοι της Μπολόνια.

Αντ’ αυτού, προτείνουν σε όποιον θέλει να δοκιμάσει μια πραγματικά αυθεντική ιταλική συνταγή, να ετοιμάσει τις ταλιατέλες μπολονέζε.

Μην σας παραξενέψει το γάλα στη σάλτσα, οι Ιταλοί ορκίζονται πως αυτό θα δώσει υπέροχη γεύση στο πιάτο.

Υλικά για ταλιατέλες μπολονέζε

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
170 γρ βοδινό κιμά
170 γρ μοσχαρίσιο κιμά

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

90 γρ χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι ξηρός ερυθρός οίνος
3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
3 κουταλιές πελτέ
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι γάλα
½ κιλό ταλιατέλες
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαρύ αντικολλητικό σκεύος. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και τα καρότα να μαραθούν για 10 λεπτά.

Συνεχίζουμε με τον κιμά (βοδινό και μοσχαρίσιο) και την πανσέτα και πιέζουμε με την ξύλινη κουτάλα να σπάσει ο κιμάς σε μικρά, μικρά κομμάτια όσο παίρνει χρώμα. Σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά.


Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτουμε τέλος και 1 ½ φλιτζάνι ζωμό και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 1 με 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε

Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το προσθέτουμε σταδιακά στη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφηθεί το γάλα, για περίπου 45 λεπτά, συμπληρώνοντας από τον ζωμό που έχουμε κρατήσει αν χρειαστεί.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε ζεστά με την σάλτσα ραγού και τριμμένη παρμεζάνα.

Δείτε επίσης


Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Το Film Office ξανά στο European Film Market

Το Film OffΤο Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο European Film Market, την κινηματογραφική αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ...

Π.Ε. Σερρών: Εκπαίδευση Άτυπων Φροντιστών στο πλαίσιο του έργου «Κλικ Ζωής»

Στο πλαίσιο του έργου «Κλικ Ζωής» και συγκεκριμένα της υπηρεσίας 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης με τη χρήση νέων τεχνολογιών,η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί...

Επιστρέφει στην Ελλάδα η χάλκινη κεφαλή γρύπα από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης 

Μισό αιώνα και κάτι χρόνια μετά, η χάλκινη κεφαλή γρύπα, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα, που εκτίθεται από το 1972 στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, επιστρέφει...

Συνέχισε να διαβάζεις