Φτιάξτε μικρές φωλιές από μακαρόνια για παστίτσιο γεμιστά με κιμά και βελούδινη μπεσαμέλ!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα μακαρόνια
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα μακαρόνια. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε, μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, το αβγό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τον κιμά
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και αφήνουμε να καραμελώσουν.
- Βάζουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Λαδώνουμε 6 θήκες από μια φόρμα για muffin 12 θέσεων. Αφήνουμε κενές θέσεις ενδιάμεσα.
- Μοιράζουμε τα μακαρόνια στις 6 θήκες σχηματίζοντας μια φωλιά με τα δάχτυλά μας.
- Μοιράζουμε τον κιμά και τη μπεσαμέλ ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
- Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ρόκα.
Συστατικά
Για τα μακαρόνια
- 150 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
- αλάτι
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 80 γρ. φέτα
- 1 αβγό, μεσαίο
Για τον κιμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 30 γρ. κρασί κόκκινο
- 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό
Για τη σύνθεση
- 400 γρ. μπεσαμέλ
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- ρόκα