01/03/2025
14.3 C
Serres

Bao buns από τον Άκη

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και αφράτα ψωμάκια στον ατμομάγειρα και συνοδεύστε με χοιρινό και γλυκιά μπάρμπεκιου bbq σάλτσα!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα bao buns

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την άχνη, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε το νερό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ηλιέλαιο και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 20 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1- 1 ½ ώρα να φουσκώσει.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγουμε με έναν πλάστη 30×40 εκ. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με περισσότερο αλεύρι.
  • Κόβουμε με ένα τσέρκι 10 εκ. και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα 26 εκ. στη φωτιά και βάζουμε το νερό. Βάζουμε μέσα τη βάση από τον ατμομάγειρα baboo, και καλύπτουμε τη βάση με μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο ηλιέλαιο.
  • Μόλις βράσει το νερό, παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, αλείφουμε με ηλιέλαιο, το διπλώνουμε και το βάζουμε μέσα στον ατμομάγειρα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα δύο ζυμάρια. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμάρια.
  • Απλώνουμε σάλτσα bbq σε κάθε bao bun, γεμίζουμε με το pulled pork, πασπαλίζουμε φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

Συστατικά

Για τα bao buns

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. νερό, κρύο
  • 100 γρ. γάλα, κρύο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 50 γρ. ηλιέλαιο, για το άλειμμα + έξτρα 2 κ.σ.
  • 300 γρ. νερό, για τον ατμομάγειρα

Για το σερβίρισμα

  • σάλτσα BBQ
  • pulled pork
  • φρέσκα κρεμμυδάκια

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στην πλατεία Ελευθερίας ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί την 1η ημέρα της Άνοιξης

Το Σάββατο 1 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ, ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, την πλατεία Ελευθερίας, την 1η ημέρα της...

Στο Σερραϊκό καρναβάλι πρωταγωνιστής ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών»

Και πάμε στο καρναβάλι και στα …κούλουμα Σήμερα Σάββατο ο Δήμος Σερρών και ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών» στις 11:30 π.μ. την Έκθεση του Καρνάβαλου και των...

Ο Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος καταγγέλλει την αύξηση του νερού – Η αύξηση στα χωριά...

Αύξηση έως 30% στους λογαριασμούς αποφάσισε η ΔΕΥΑΣ σε 11 χωριά του Δήμου Σερρών, όπως αποκάλυψε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.  https://www.youtube.com/watch?v=SF53nwXEQS0&t=237s Με αλχημείες...

Παναγιώτης Καρακολίδης: Να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα στις Σέρρες

Να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη αλλά και στα χωριά του Δήμου Σερρών, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιάννης Μυλόπουλος: Να στηρίξει η Περιφέρεια αγρότες και κτηνοτρόφους

Στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (ΠΚΜ), η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ στην ΠΚΜ» δια του Περιφερειακού Συμβούλου Φώτη Χατζόγλου, κατέθεσε ερώτηση...

Η ΠΚΜ στη διεθνή έκθεση “LONDON WINE FAIR 2025”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες...

Σταύρος Καφούνης: Ομοσπονδίες και οι Εμπορικοί Σύλλογοι είναι η δύναμη της ΕΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου η 1η συνεδρίαση της Ολομέλειας Προέδρων Ομοσπονδιών της ΕΣΕΕ, στο πλαίσιο της απόφασης του Προέδρου κ. Σταύρου Καφούνη για...

Συνέχισε να διαβάζεις