Γρήγορα enchiladas με έτοιμο κοτόπουλο, δροσερό γιούρτι και φέτες λάιμ
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κρεμμύδι
- 200 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο μαγειρεμένο
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. νερό
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4 τορτίγιες, 20 εκ.
- 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 1 λάιμ, σε φέτες
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Ξεψαχνίζουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Σβήνουμε με το νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του νερού.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
- Τοποθετούμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας. Μοιράζουμε τη γέμιση και τα 100 γρ. τσένταρ στο κέντρο τους, διπλώνουμε τις δύο απέναντι μεριές προς τα μέσα και στη συνέχεια ρολάρουμε.
- Μεταφέρουμε τις τορτίγιες σε ένα λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ και να χρυσαφίσουν οι τορτίγιες.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
- Σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ, την πιπεριά τσίλι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το γιαούρτι.