01/03/2025
12 C
Serres

Γαλατόπιτα από τον Άκη

Υπέροχη, ζουμερή και αφράτη συνταγή για μια ακαταμάχητη γαλατόπιτα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα από την κατσαρόλα στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ 27 εκ. και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και το απλώνουμε καλά με μία μαρίζ.

Για την επικάλυψη

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αυγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Σερβίρουμε με ζάχαρη, μέλι, κανέλα και δυόσμο.

Συστατικά

  • 1.120 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 90 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 90 γρ. βούτυρο

Για την επικάλυψη

  • 2 κ.σ. νερό
  • αβγό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • φύλλα δυόσμου

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Η Κέλυ Βαλταδώρου ανέδειξε το πρόβλημα του λιμανιού της Αμφίπολης

Το ζήτημα της αποκατάστασης, εξυγχρονισμού, ανάδειξης και εν τέλει εκμετάλλευσης του Λιμανιού της Αμφίπολης, επ ωφελεία, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και...

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Το Film Office ξανά στο European Film Market

Το Film OffΤο Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο European Film Market, την κινηματογραφική αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ...

1.850.000 ευρώ για αγορά κτιρίου για την επέκταση των φοιτητικών εστιών στην Σίνδο

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση που αφορά την αγορά κτιρίου στην Σίνδο, πλησίον της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, για την επέκταση των φοιτητικών εστιών.  Η επένδυση ανέρχεται...

Κώστας Πασχαλίδης: Καληνύχτα Σέρρες..!!!

Όσο για το έντονο κύμα ψύχους (με την ονομασία Coral) θα συνεχίσει να επηρεάζει μέχρι και τη Δευτέρα τη χώρα μας και την ευρύτερη...

Συνέχισε να διαβάζεις