01/03/2025
14.3 C
Serres

Καλτσόνε με λιαστή ντομάτα από τον Άκη

Φτιάξτε μια χειροποίητη ζύμη και γεμίστε με λιαστές ντομάτες, ροκφόρ και κίτρινα τυριά!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, αλάτι, θυμάρι και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, τα τυριά mix, το blue cheese, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με σιμιγδάλι και βάζουμε το ένα ζυμάρι. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε διάμετρο 20-22 εκ.
  • Βάζουμε στο κέντρο το ¼ της γέμισης, απλώνουμε λίγο νερό περιμετρικά και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Τυλίγουμε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι.

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • σιμιγδάλι, για τη ζύμη
  • ελαιόλαδο, για το άλειμα

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 100 γρ. blue cheese
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στην πλατεία Ελευθερίας ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί την 1η ημέρα της Άνοιξης

Το Σάββατο 1 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ, ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, την πλατεία Ελευθερίας, την 1η ημέρα της...

Στο Σερραϊκό καρναβάλι πρωταγωνιστής ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών»

Και πάμε στο καρναβάλι και στα …κούλουμα Σήμερα Σάββατο ο Δήμος Σερρών και ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών» στις 11:30 π.μ. την Έκθεση του Καρνάβαλου και των...

Ο Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος καταγγέλλει την αύξηση του νερού – Η αύξηση στα χωριά...

Αύξηση έως 30% στους λογαριασμούς αποφάσισε η ΔΕΥΑΣ σε 11 χωριά του Δήμου Σερρών, όπως αποκάλυψε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.  https://www.youtube.com/watch?v=SF53nwXEQS0&t=237s Με αλχημείες...

Παναγιώτης Καρακολίδης: Να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα στις Σέρρες

Να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη αλλά και στα χωριά του Δήμου Σερρών, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κώστας Τσιάρας: Τροπολογία για τη νομοθέτηση έκτακτου επιδόματος στους κτηνιάτρους

Τροπολογία με την οποία θα νομοθετείται το έκτακτο επίδομα στους κτηνιάτρους για τη συμμετοχή τους στην επιτυχή αντιμετώπιση τόσο της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών...

Παραδοσιακή Αποκριά στις Σέρρες-Αναβίωσε το «Γαϊτανάκι» από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου

Με χρώμα και παράδοση «πλημμύρισε» ο πεζόδρομος της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, στις Σέρρες. Το πρωί του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2025, ο Δήμος Σερρών σε...

Χρήστος Αγοραστός: Ο χάρτης πορείας για έναν ακμάζοντα γεωργικό και αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ

Γράφει ο Χρήστος Αγοραστός Η Επιτροπή παρουσίασε το Όραμά της για τη γεωργία και τα τρόφιμα, έναν φιλόδοξο χάρτη πορείας για το μέλλον της γεωργίας...

Συνέχισε να διαβάζεις