01/03/2025
8.1 C
Serres

Χειροποίητα παραδοσιακά καλτσόνε: Μια απολαυστική συνταγή που θα σε ταξιδέψει στην Ιταλία

Ανάμεσα στο πεϊνιρλί και την πίτσα, η σημερινή συνταγή θα σε ταξιδέψει στη γειτονική Ιταλία και θα ανταμείψει τον ουρανίσκο σου.

Συστατικά

1 συσκευασία ξηρή μαγιά
1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουτ. του γλυκού λευκή ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της επιλογής σου ή ρικότα
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο cheddar
1/2 φλιτζάνι πεπερόνι, κομμένο σε φέτες
1 αβγό, χτυπημένο
1 κουτ. της σούπας ξηρά φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις τη μαγιά στο νερό και την αφήνεις να ενεργοποιηθεί.

Προσθέτεις το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ανακατεύεις προσθέτοντας το ένα φλιτζάνι αλευριού.

Συνεχίζεις προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι.

Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου. Θα πάρει σφαιρικό σχήμα.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Αλευρώνεις μία επιφάνεια και αρχίζεις σιγά – σιγά να ανοίγεις τη ζύμη σου.

Μεταφέρεις τη ζύμη σου σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και την αφήνεις να φουσκώσει για 40 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύεις τα τυριά, τα αλλαντικά και τα φύλλα βασιλικού. Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σου, μεταφέρεις το μείγμα στο ψυγείο.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς C.


Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, κόβεις τη ζύμη σου στα δύο.
Ανοίγεις το κάθε κομμάτι σε σχήμα λεπτού κύκλου.

Προσθέτεις με ένα κουτάλι τη γέμιση σου στο κέντρο και αρχίζεις να κλίνεις το κάθε κομμάτι.

Αλείφεις το εξωτερικό με ένα αβγό και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Κόβεις στη μέση και το απολαμβάνεις όσο είναι ζεστό.


Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Χατζηβασιλείου για τους Βλάχους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών: «Οι Βλάχοι είναι υπερήφανοι Έλληνες, πιστοί στα σύμβολα και τα ιδανικά του έθνους»

«Οι Βλάχοι απόδημοι της Μοσχόπολης βρέθηκαν σε πολλές περιοχές. Μία από αυτές ήταν και ο τόπος μας, οι Σέρρες. Οι Βλάχοι των Σερρών έχουν...

ΥφΑΑΤ – Διονύσης Σταμενίτης: «Δυναμικές και ανθεκτικές καλλιέργειες το κλειδί για την Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Στο 3ο φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης. Συμμετέχοντας στο...

Ο Διαμαντής Γκολιδάκης στη διοίκηση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης

Τα θέματα των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης εργασίας του ειδικού καρδιολόγου και βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης στο...

Συνέχισε να διαβάζεις