Μια εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με κιμά γαλοπούλας. Το μυστικό είναι στο ψήσιμο!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, τα ασπράδια, το τριμμένο ψωμί, το τριμμένο καρότο, το αλάτι, και το πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Πλάθουμε 16 κεφτεδάκια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Περνάμε τα κεφτεδάκια ένα ένα από το μπολ με το αλεύρι, ίσα ίσα να καλυφθούν ελαφρά.
- Στη συνέχεια τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
Συστατικά
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 3 ασπράδια, από μέτρια αβγά
- 50 γρ. ψωμί ολικής, τριμμένο
- 1 καρότο, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- φέτες λεμόνι, για το σερβίρισμα
Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη: