Συνταγή για αφράτα μπισκοτάκια για όλες τις ώρες! Ιδανικό σνακ για το σχολείο!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα και καλύπτουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κάρδαμο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Περνάμε την άχνη ζάχαρη από μια σίτα και τη βάζουμε σε ένα άλλο μπολ.
- Στο μίξερ με τον γάντζο χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει καλά το μείγμα.
- Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας παίρνουμε τυχόν μείγμα που υπάρχει στα τοιχώματα του μπολ και το ενσωματώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το μείγμα του αλευριού σε 2-3 δόσεις ανακατεύοντας ελαφρά με τη σπάτουλα.
- Βάζουμε την έξτρα άχνη ζάχαρη σε ένα ταψάκι.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παγωτού παίρνουμε ένα μέρος από τη ζύμη, τη ρίχνουμε στην άχνη ζάχαρη, και ελαφρά με τα χέρια μας την πλάθουμε σε μπαλάκι.
- Την τοποθετούμε πάνω στο ταψί και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη δημιουργώντας άλλα 17 μπαλάκια. Βάζουμε 9 μπισκοτάκια ανά ταψάκι σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 13 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά. Προσοχή, δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο κι αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.
- Σερβίρουμε.
Διαβάστε επίσης εδώ: