01/03/2025
12 C
Serres

Λαζάνια με κρέας από τον Άκη

Φτιάξτε μοσχαράκι κοκκινιστό στη χύτρα ταχύτητας, απλώστε σε λαζάνια, καλύψτε με μπεσαμέλ και απολαύστε!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Μέσα στη χύτρα ταχύτητας βάζουμε το καρότο κομμένο σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια, το κρέας σε κομμάτια 3-4 εκ., τη ζάχαρη, τη ρίγανη, τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις αρχίσει να βράζει σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί. Με δύο πιρούνια χωρίζουμε το κρέας και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα πυρίμαχο ταψί 25×30 εκ. απλώνουμε το ελαιόλαδο και κάνουμε μια στρώση από 6 λαζάνια. Βάζουμε το 1/3 από το κρέας, το 1/3 από τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, το 1/3 από τον μαϊντανό.
  • Καλύπτουμε με άλλα 6 λαζάνια και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Για τη μπεσαμέλ

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να απορροφηθεί τελείως το αλεύρι.
  • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και να πάρει μια βράση.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τους κρόκους, 50 γρ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε πάνω από τα λαζάνια, βάζουμε 50 γρ. παρμεζάνα, πιπέρι και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη.

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 κιλά μοσχάρι, σπάλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. ζωμό, βοδινού
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • 18 λαζάνια, σε φύλλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. φέτα
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη

Διαβάστε επίσης για τους ψαροκεφτέδες από τον Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Το 57,1% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από την επισκεψιμότητα

Έρευνα για την κίνηση της αγοράς διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.  Για τις σχεδόν μισές εμπορικές επιχειρήσεις (48,6%)...

Επιμελητήριο Σερρών: Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία τη Τετάρτη

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις χάνοντας» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 - 18:30 στην Αίθουσα...

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας: “ΟΙΝΟΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΝΟΥ”

Το Μάθημα 21ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Μαρτίου 2025, ώρα 7:00μμ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Νικ....

Η Κέλυ Βαλταδώρου ανέδειξε το πρόβλημα του λιμανιού της Αμφίπολης

Το ζήτημα της αποκατάστασης, εξυγχρονισμού, ανάδειξης και εν τέλει εκμετάλλευσης του Λιμανιού της Αμφίπολης, επ ωφελεία, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μιχάλης Κατρίνης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς

«Είναι στόχος για εμάς για το ΠΑΣΟΚ, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών απέναντι στους θεσμούς, τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου το...

Πρόεδρος η κ. Θεοδωρίδου Αργυρούλα στο Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου...

Δήμος Σερρών: Συνεδρίαση Λογοδοσίας τη Τετάρτη 5 Μαρτίου

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής (1ου διμήνου), κατά το αρθρ. 67Α του Ν.3852/2010 όπως προστέθηκε με το αρθρ. 7 του Ν. 5056/2023, που...

Συνέχισε να διαβάζεις