02/03/2025
8.7 C
Serres

Ντομάτες γεμιστές από τον Άκη

Οι πιο νόστιμες ντομάτες γεμιστές

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Πλένουμε τις ντομάτες και κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το καπάκι από τη βάση τους, όχι από το κοτσάνι. Είναι καλύτερο να κόψουμε αυτήν την πλευρά γιατί χωράει περισσότερη γέμιση.
  • Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες από τη σάρκα τους. Προσπαθούμε να μη δημιουργήσουμε τρύπες και φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε.
  • Βάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες σε ένα μπολ και ψιλοκόβουμε τα κομμάτια που ίσως είναι μεγαλύτερα. 
  • Τοποθετούμε τις ντομάτες στο ταψί ακουμπώντας τες από τη μεριά του κοτσανιού.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με το μισό ελαιόλαδο. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. 
  • Προσθέτουμε και σοτάρουμε το ρύζι για 1 λεπτό ακόμα.
  • Προσθέτουμε τη σάρκα από τις ντομάτες ώστε να σβήσουμε το μείγμα.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το νερό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το νερό.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.
  • Ανακατεύουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι και τη μοιράζουμε στις ντομάτες.
  • Αν περισσέψει γέμιση, δεν την πετάμε, τη ρίχνουμε και αυτή μέσα στο ταψί.
  • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. 
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα γεμιστά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φέτα, φέτες ψωμιού και πασπαλίζουμε με φύλλα δυόσμου.

Συστατικά

  • 4 ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 350 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. φέτα
  • φέτες ψωμί
  • φύλλα δυόσμου

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το αρχαιότερο καλαμάκι στον κόσμο είναι χρυσό και είναι 4.500 χρόνων! Όταν έπιναν...

Το κρασί από σταφύλι, η απόσταξη και η μπύρα από κριθάρι είναι αρχαιοελληνικά εφευρήματα. Το αρχαιότερο αμπέλι στον κόσμο έχει βρεθεί στην Θράκη και...

Τέμπη: «Το Δέντρο των ψυχών» – Αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 57 νεκρούς

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια αντίστοιχου δέντρου στη Θεσσαλονίκη για τη μνήμη των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Το Δέντρο των ψυχών -Η...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Καράογλου και Παππά

Οι δράστες χτύπησαν τα δύο γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη Ομάδες κουκουλοφόρων χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα γραφεία των βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης...

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κώστας Τσιάρας: Βήμα – βήμα, επιλύουμε χρόνια προβλήματα στον πρωτογενή τομέα

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή της να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και να επιλύσει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους...

Γιώργος Χατζημάρκος: Η δύναμη της Ευρώπης προέρχεται από τις Περιφέρειες, τις πόλεις, τους λαούς της

Την εναρκτήρια σύνοδο στη νέα πενταετή της θητεία πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Οι εργασίες ξεκίνησαν με την συζήτηση των μελών με τον Πρόεδρο...

3 χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε όλος ο κόσμος…

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που άλλαξε το πολιτικό και οικονομικό τοπίο στη μεταπολεμική Ευρώπη Κι αν κάποτε τα εξωτερικά σύνορα κάθε χώρας θεωρούνταν απαραβίαστα,...

Συνέχισε να διαβάζεις