01/03/2025
8.1 C
Serres

Πάβλοβα με ροδάκινα από τον Άκη

 Η αγαπημένη Ρώσικη pavlova με τραγανές μαρέγκες, γέμιση από αφράτη σαντιγί 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρέγκα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε από μία λαδόκολλα σε δύο ταψιά και με ένα μολύβι σχεδιάζουμε από έναν κύκλο 25 εκ. διάμετρο.
  • Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά και απλώνουμε με ένα κουτάλι στη διάμετρο που έχουμε σχεδιάσει.
  • Ψήνουμε για 2-2 ½ ώρες. Μόλις είναι έτοιμες κλείνουμε τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά αφήνοντας λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.

Για τη σαντιγί

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ανθόνερο, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για την επικάλυψη

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Σουρώνουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Κρατάμε το σιρόπι στην άκρη.
  • Προσθέτουμε τα ροδάκινα στο τηγάνι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη, τον γλυκάνισο, τα γαρίφαλα, το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σιρόπι από την κομπόστα, το βούτυρο, το κονιάκ, το μέλι και αφήνουμε το μείγμα 1-2 λεπτά να βράσει.
  • Προσθέτουμε τα ροδάκινα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη 5 λεπτά να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε τη μία μαρέγκα στην πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Απλώνουμε από πάνω τη μισή σαντιγί και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε από πάνω τη δεύτερη μαρέγκα και απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι με τα ροδάκινα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας.
  • Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Συστατικά

Για τη μαρέγκα

  • 10 ασπράδια
  • 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σαντιγί

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. ροδάκινα, σε κονσέρβα με σιρόπι
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Για τους Σερραίους εμπόρους δυναμικό «παρών» με κλειστά καταστήματα

Δυναμικό «παρών» , τόσο για τα δεδομένα όσο και τη νοοτροπία του κλάδου, αναμένεται να δώσουν και οι έμποροι των Σερρών Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί...

Σπύρος Πρωτοψάλτης – ΔΥΠΑ: 52.855 θέσεις απασχόλησης το 2024

Σχεδόν 53.000 άνεργοι ωφελήθηκαν από τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης της ΔΥΠΑ εντός του 2024, σημειώνοντας το 5ο διαδοχικό ρεκόρ, καθώς κάθε έτος από το...

Κώστας Πασχαλίδης: Καληνύχτα Σέρρες..!!!

Όσο για το έντονο κύμα ψύχους (με την ονομασία Coral) θα συνεχίσει να επηρεάζει μέχρι και τη Δευτέρα τη χώρα μας και την ευρύτερη...

Συνέχισε να διαβάζεις