Φτιάξτε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια από μπακαλιάρο! Συνοδεύστε με μαγιονέζα για ένα τέλειο ορεκτικό!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να καραμελώσουν.
- Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε πολύ μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Εναλλακτικά τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το ψωμί, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε 13-15 κεφτέδες.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τους κεφτέδες στο τηγάνι και ψήνουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε φέτες από λεμόνι, δυόσμο και ρίγανη.
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 8-9 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. μπακαλιάρο, φιλέτο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 100 γρ. ψωμί τριμμένο
Για τη σάλτσα
- 250 γρ. σπιτική μαγιονέζα
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 1 σπιτική κέτσαπ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά τσίλι
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- δυόσμο
- ρίγανη
Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή από τον Άκη: