Μπίτερ σοκολάτα με εσπρέσο –
Λαχταριστό ρόφημα σοκολάτας με έντονο άρωμα καφέ.
Υλικά για ένα ιδιαίτερο ρόφημα σοκολάτας, μια διαφορετική πρόταση για τον πρωινό καφέ του χειμωνιάτικου σαββατοκύριακου
Μερίδες: Για 1 μεγάλη κούπα
160 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
80 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 70% κακάο
1 μονή δόση εσπρέσο
κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για το μπίτερ ρόφημα σοκολάτας με εσπρέσο: ψιλοκόβουμε πολύ καλά την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το γάλα και ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μη βράσει (πρέπει όμως να είναι πολύ καυτό). Παράλληλα, ετοιμάζουμε τον εσπρέσο.
Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε τον εσπρέσο.
Αν η θερμοκρασία του υγρού δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στη ζεστή κούπα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.