Συνταγή για σαλάτα με κεράσια που θα αγαπήσουν όλοι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε ένα μπολ με νερό να τα καλύπτει.
- Σε ένα δεύτερο μπολ μουλιάζουμε το σιτάρι με νερό να τo καλύπτει.
- Σουρώνουμε το σιτάρι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό να βράσει σε μέτρια – δυνατή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ να κρυώσει.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε άλλα 2 λίτρα νερό να βράσουν και βράζουμε τα ρεβύθια για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε και βάζουμε στο μπολ με το σιτάρι.
- Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι στο μπολ.
- Καθαρίζουμε το πορτοκάλι από τη φλούδα τους, κόβουμε τη σάρκα του σε φιλέτα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και κόβουμε τα κεράσια στη μέση.
- Τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός την κρέμα βαλσάμικο και το ελαιόλαδο.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φύλλα μέντας.