01/03/2025
12 C
Serres

Semifreddo με κεράσια και φιστίκια Αιγίνης


Στα ιταλικά η λέξη semifreddo σημαίνει “ημιπαγωμένο”. Πρόκειται για ένα δροσερό επιδόρπιο το οποίο θυμίζει μους στην πιο παγωμένη εκδοχή της και παγωτό στην πιο ρευστή μορφή του. Τα βασικά του συστατικά είναι τα αβγά, η ζάχαρη και η κρέμα γάλακτος.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε με το σύρμα στον κάδο του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού. 
  • Αδειάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ το αβγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μεταφέρουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί), προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό. 
  • Ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, ελέγχοντας τη θερμοκρασία με ένα μαγειρικό θερμόμετρο, μέχρι να φτάσει τους 72o C και να ψηθούν τα αβγά. 
  • Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. 
  • Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας για κέικ 10×30 εκ., αφήνοντας αρκετή να προεξέχει.
  • Πλένουμε τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια. 
  • Αφαιρούμε το μπολ με τη σαντιγί από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα αβγά.
  • Προσθέτουμε τα κεράσια, το ξύσμα λεμονιού και τα φιστίκια Αιγίνης. Ανακατεύουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα. 
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τη μεμβράνη που προεξέχει και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 4-6 ώρες μέχρι να σφίξει. 
  • Τραβάμε τη μεμβράνη από τα τοιχώματα και ξεφορμάρουμε το σεμιφρέντο. 
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με έξτρα κεράσια και φιστίκια Αιγίνης.

Συστατικά

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 1 αβγό, μέτριο
  • 3 κρόκους, από μέτρια αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. κεράσια
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα

  • κεράσια
  • φιστίκια Αιγίνης

Διαβάστε επίσης για Frangipane με κεράσια χωρίς γλουτένη από τον Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Το 57,1% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από την επισκεψιμότητα

Έρευνα για την κίνηση της αγοράς διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.  Για τις σχεδόν μισές εμπορικές επιχειρήσεις (48,6%)...

Επιμελητήριο Σερρών: Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία τη Τετάρτη

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις χάνοντας» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 - 18:30 στην Αίθουσα...

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας: “ΟΙΝΟΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΝΟΥ”

Το Μάθημα 21ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Μαρτίου 2025, ώρα 7:00μμ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Νικ....

Η Κέλυ Βαλταδώρου ανέδειξε το πρόβλημα του λιμανιού της Αμφίπολης

Το ζήτημα της αποκατάστασης, εξυγχρονισμού, ανάδειξης και εν τέλει εκμετάλλευσης του Λιμανιού της Αμφίπολης, επ ωφελεία, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ έκοψε τη Βασιλόπιτα για το 2025

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα ένθερμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της ετήσιας Βασιλόπιτας της  Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας – Θράκης. Η εκδήλωση...

Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Αύξηση στα τιμολόγια του νερού σε 11 κοινότητες του δήμου Σερρών

Μη νόμιμη χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος την αύξηση στα τιμολόγια του νερού για 11 κοινότητες του δήμου...

Σούπερ Mάρκετ «ΚΑΝΤΖΑΣ»: Κλειστά τη Παρασκευή από τις 11.00 έως τη 13.00

Την Παρασκευή 28 Φεβρουάριου, από τις 11.00 έως τη 13.00, τα καταστήματα Σούπερ μάρκετ «ΚΑΝΤΖΑΣ» θα παραμείνουν κλειστά, ως ένδειξη σεβασμού στις οικογένειες των...

Συνέχισε να διαβάζεις