04/03/2025
7.7 C
Serres

Σουφλέ με 4 τυριά από τον Άκη

Φτιάξτε ένα σουφλέ με τέσσερα τυριά, μπέικον και μανιτάρια. Βάλτε κρέμα γάλακτος για υπέροχη σάλτσα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα παντού. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 5-8 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από τα μανιτάρια.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα τυριά, τη ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. και κάνουμε στη βάση του μια στρώση από ψωμί του τοστ.
  • Απλώνουμε το μισό μπέικον, τα μισά τυριά και καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση ψωμιού. Απλώνουμε το υπόλοιπο μπέικον και τα υπόλοιπα τυριά.
  • Περιχύνουμε με τα υγρά υλικά με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να απορροφήσει υγρασία όλο το ψωμί. Ιδανικά μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για 2-3 ώρες.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και σερβίρουμε.

Tip

Η θερμοκρασία και ο χρόνος ψησίματος εξαρτώνται από το αν ψήσουμε κατευθείαν το σουφλέ μας ή από το αν το ψήσουμε από το ψυγείο. Αν το βάλουμε ψυγείο τότε ψήνουμε στους 170ο C για 60 λεπτά.

Συστατικά

  • 200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. γκούντα, τριμμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 150 γρ. ένταμ, τριμμένο
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 600 γρ. γάλα
  • 5 αβγά, μεσαία
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 400 γρ. ψωμί για τοστ

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη:

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Νότης Μαριάς: Τα νέα μέτρα της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή γεωργία: Πολύ λίγα-πολύ...

Γράφει ο Νότης Μαριάς* Ένα χρόνο μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των ευρωπαίων αγροτών σε Βρυξέλλες, Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν)...

Μιχάλης Κατρίνης: Η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη ούτε του ελληνικού λαού, ούτε...

«Αυτή η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Είναι όμως πιο ανησυχητικό ότι δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων...

Δήμος Σερρών: Δημοτικό Συμβούλιο αύριο Τετάρτη 5 Μαρτίου

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί Τακτική δια ζώσης Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου,...

Α.Σ. Αίολος Σερρών: “Βασίλισσες” τα χρυσά κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής

Τα χρυσά κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής των Σερρών από τον Α.Σ. Αίολος Σερρών φιλοξένησε η εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της OMIKRON TV. Πρόκειται για την...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Παύλος Γερουλάνος για το πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ: 180 σελίδες αποκάλυψης, μετά από 2 χρόνια συγκάληψης

Σε παρέμβασή του, στην Ολομέλειά της Βουλής, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών, ο Κοινοβουλευτικός...

Οι επιχειρηματίες της εστίασης ενημερώθηκαν για την Ψηφιακή κάρτα εργασίας

Πρώτοι και καλύτεροι γράψαμε για την εφαρμογή της «Ψηφιακής κάρτας εργασίας αλλά και τα νέα δεδομένα που φέρνει, όπως και τις προκλήσεις για τον...

Συνέχισε να διαβάζεις