01/03/2025
12 C
Serres

Συνταγή για αδιανόητα αφράτα κεφτεδάκια με ούζο -Το κόλπο για να είναι τραγανά

Αν οι μεζέδες είχαν εκπρόσωπο, τότε αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια θα ήταν σίγουρα ο πιο άξιος εκπρόσωπός τους.

Τα κεφτεδάκια μπορεί να μοιάζει απλό, όμως για να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα απαιτείται συνδυασμός καλών υλικών, σωστής διαχείρισης και κάποιων μικρών μυστικών για να πάρει κανείς την τέλεια υφή.

Μάθαμε λοιπόν πως καταβρέχοντας τα
κεφτεδάκια πριν τα ρίξετε στο τηγάνι θα πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα τραγανότητας στο πιάτο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Νερό και λάδι σημαίνει πιτσίλισμα και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή.

Όπως θα δείτε στα υλικά παρακάτω, τρίβουμε έναν κύβο λαχανικών στη ζύμη του κιμά, που θα κάνει τα κεφτεδάκια πεντανόστιμα, χωρίς να υπερτερεί κάποιο άρωμα ή γεύση έναντι άλλου σε κάθε μπουκιά.

Επίσης, προσθέτουμε στον κιμά ούζο, που επίσης αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή αρώματος, ενώ συμβάλλει σε πιο αφράτο αποτέλεσμα στη συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Υλικά για κεφτεδάκια

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 κύβο λαχανικών τριμμένο
4 κλωνάρια δυόσμο
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι & πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το λάδι, σε μια λεκάνη. Φροντίζουμε να έχουμε τρίψει το κρεμμύδι και το σκόρδο στο χοντρό του τρίφτη, να ψιλοκόψουμε τον δυόσμο, κρατώντας μόνο τα φύλλα του.

Ζυμώνουμε τον κιμά για να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπάλες μεγέθους μπάλας του γκολφ. Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί.


Σε ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι και κυλάμε δόσεις-δόσεις τα κεφτεδάκια να αλευρωθούν.
Τοποθετούμε σε σουρωτήρι, που να χωρά σε μπολ με νερό, και βυθίζουμε τα αλευρωμένα κεφτεδάκια στο νερό, ώσπου να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους, και απόσυρε αμέσως. Πέρασε τα κεφτεδάκια άλλη μια φορά από το αλεύρι.

Τοποθέτησε τα κεφτεδάκια με προσοχή στο καυτό λάδι και ψήσε για 2 λεπτά. Γύρισε από την άλλη για ακόμη 2 λεπτά και απόσυρε σε απορροφητικό χαρτί.

Δείτε ακόμα


Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Επιμελητήριο Σερρών: Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία τη Τετάρτη

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις χάνοντας» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 - 18:30 στην Αίθουσα...

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας: “ΟΙΝΟΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΝΟΥ”

Το Μάθημα 21ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Μαρτίου 2025, ώρα 7:00μμ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Νικ....

Η Κέλυ Βαλταδώρου ανέδειξε το πρόβλημα του λιμανιού της Αμφίπολης

Το ζήτημα της αποκατάστασης, εξυγχρονισμού, ανάδειξης και εν τέλει εκμετάλλευσης του Λιμανιού της Αμφίπολης, επ ωφελεία, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και...

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Άρης Γκαϊδατζής – Ελωδία: Προοπτικές εκτροφής βουβαλιών στη Π.Ε Σερρών

Καλλιεργεί 600 στρέμματα γης ο ίδιος με την οικογένειά του, παράγει πιστοποιημένες ζωοτροφές και μ αυτές εκτρέφει το κοπάδι βουβαλιών που διαθέτει στη φάρμα...

Δήμος Σερρών: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Τετάρτη

Τη Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η Τακτική δια ζώσης Συνεδρίαση του Σώματος, που θα γίνει στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής»...

Χρήστος Αγοραστός: Ο χάρτης πορείας για έναν ακμάζοντα γεωργικό και αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ

Γράφει ο Χρήστος Αγοραστός Η Επιτροπή παρουσίασε το Όραμά της για τη γεωργία και τα τρόφιμα, έναν φιλόδοξο χάρτη πορείας για το μέλλον της γεωργίας...

Συνέχισε να διαβάζεις