01/03/2025
8.1 C
Serres

Τάρτα με πεκάν από τον Άκη

Φτιάξτε μια σπιτική βάση για τάρτες και γεμίστε με την πιο καραμελένια γέμιση με καρύδια πεκάν!

Συστατικά

Για τη βάση

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • βούτυρο, για την ταρτιέρα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 340 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. πεκάν

Για το σερβίρισμα

  • σαντιγί
  • βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, το νερό και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30-60  λεπτά.
  • Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Βάζουμε πάνω τη ζύμη, καλύπτουμε με λαδόκολλα και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε διάμετρο 35 εκ.
  • Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι και μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 28 εκ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ειδικό βάρος με όσπρια. Κλείνουμε τη μεμβράνη προς τα μέσα ώστε να μην προεξέχει και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το βάρος, αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε επιπλέον 10 λεπτά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά και κόβουμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη που προεξέχει από την τάρτα.

Για τη γέμιση

  • Αφήνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Απλώνουμε τα πεκάν πάνω στην τάρτα μας και καλύπτουμε με όλη τη γέμιση από το μπολ.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρουμε με σαντιγί και βασιλικό.

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

ΚΚΕ: Να σταματήσουν όλες οι άδικες διώξεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Μακεδονία

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν τον αυταρχικό κατήφορό τους με νέες κλήσεις στα πειθαρχικά προς εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι...

Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στα Γρεβενά για 60 προσκυνητές της ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής δραστηριότητος του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, πραγματοποιήθηκε ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025, με προορισμό τα...

Σέρρες: Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ψηφιακές Δεξιότητες και Πράσινη Επιχειρηματικότητα» για νέους αγρότες

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ψηφιακές Δεξιότητες και Πράσινη Επιχειρηματικότητα» που αφορά νέους αγρότες των Σερρών από το ΔΙΠΑΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. https://www.youtube.com/watch?v=So6Jz6JfWOI Η επίσημη έναρξη...

Συνέχισε να διαβάζεις