Τηγανίτες γιαουρτιού – Εύκολη συνταγή: Θέλετε κάτι γλυκό για να σας συντροφεύει μέσα στην ημέρα. Οι τηγανίτες αποτελούν μία ευχάριστη εναλλακτική λύση του προβλήματός σας.
Ειδικότερα, αν το κύριο υλικό της παρασκευής τους είναι η γιαούρτι. Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, γευστική και οικονομική συνταγή. Μια συνταγή, η οποία είναι βέβαιο πως θα ενθουσιάσει, εσάς, αλλά και τους γύρω σας!
Τηγανίτες γιαουρτιού – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, η εκτέλεση της συνταγής, καθώς και φωτογραφίες από την πραγματοποίηση της διαδικασίας
Υλικά συνταγής
- 1 ποτήρι γιαούρτι.
- 3 κουταλάκια μπέκιν.
- 2 αυγά.
- 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο.
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι.
- 1 κουταλάκι αλάτι.
- Λίγο λάδι για το τηγάνι.
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Xτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
- Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι.
- Πατάμε λίγο, γιατί θα φουσκώσουν.
- Βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!
- Τρώγονται ζεστά ή κρύα!
Φωτογραφίες από κάθε φάση της διαδικασίας




