Συνταγή της μεξικάνικης κουζίνας, τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το ρύζι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. το ρύζι, το νερό, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το λεμόνι σε φέτες και τα φύλλα δάφνης.
- Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
- Το σπάμε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.
Για τη γέμιση
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε στα κομμάτια κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια, τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200 γρ. τσένταρ και ανακατεύουμε.
- Σφήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και δέσουν τα υλικά.
Για τη σύνθεση
- Στρώνουμε αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα και βάζουμε μία τορτίγια. Βάζουμε 3 κ.σ. ρύζι, 3-4 κ.σ. γέμιση και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. τσένταρ. Τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο με τη λαδόκολλα και τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
- Κόβουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.
Συστατικά
Για το ρύζι
- 150 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 300 γρ. νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
Για τη γέμιση
- 2 κοτόπουλο, φιλέτα, στήθος
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 200 γρ. ντοματίνια
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 400 γρ. φασόλια, κονσέρβα
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 400 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 5-6 τορτίγιες