27/02/2025
6.5 C
Serres

Γιαουρτογλυκό με φράουλες

Ελαφρύ και με λίγα λιπαρά!

Ένα δροσερό, εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό που παντρεύει τις φράουλες με το γιαούρτι.

Υλικά
Μερίδες: 6-8

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος με 10% λιπαρά
170 γρ. φρέσκες φράουλες, πολτοποιημένες στο μούλτι + μερικές ακόμα, για το σερβίρισμα
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (στα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε πακέτα συνολικού βάρους

10 ή 20 γρ., με 6 ή 12 φύλλα αντιστοίχως – όποια εταιρεία κι αν προτιμήσουμε, θα χρησιμοποιήσουμε 3 φύλλα)
2 ασπράδια αυγών
60 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
60 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη


Διαδικασία

Για τη μους με φράουλες και γιαούρτι, σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες.

Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί ο πολτός και να λιώσουν οι ζελατίνες.
Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο πολτό φράουλας.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με τα 60 γρ. κρυσταλλικής ζάχαρης σε σφιχτή μαρέγκα.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).


Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη μαρίζ.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, να κρυώσουν καλά.
Γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε την μους με φράουλες και γιαούρτι.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αυξάνονται τα αδέσποτα στις Σέρρες – Δάγκωσαν τον Βασίλη Χρυσανθίδη!

Ο Δινάκης δεν ξέρω αν ήταν καλός ή κακός Αντιδήμαρχος, αλλά είναι σίγουρο πως έβαλε τάξη τόσο στο Κυνοκομείο, όσο και στις πλατείες όλης...

ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ: Το 2025 ξεκίνησε και φέτος με πολλά χαμόγελα

Στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, η νέα χρονιά ξεκίνησε και φέτος με χαμόγελα, ενθουσιασμό και πολύτιμες στιγμές! Σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, η ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ...

Πρόεδρος η κ. Θεοδωρίδου Αργυρούλα στο Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου...

Στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων σε αίθουσα του Δημοτικού Κτιρίου (στην Εθν. Αντίστασης 34). Στη Γ.Σ. έγινε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πρόεδρος η κ. Θεοδωρίδου Αργυρούλα στο Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου...

Νοσοκομείο Σερρών: Πεγίδης, Κοπατσάρης και Κουρτελη-Ξουρή διεκδικούν την θέση του Διοικητή

Εδώ και μια βδομάδα ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι τελικές τριάδες με τους υποψήφιους διοικητές νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες...

Σήμερα «τσικνίζουμε» με παϊδάκια, μπριζολάκια, παντσέτες και τηγανιές!

Σήμερα Τσικνοπέμπτη η μέρα είναι αφιερωμένη στην κατανάλωση κρέατος, με έμφαση στο ψήσιμο στα κάρβουνα. Αυτή είναι που δημιουργεί την χαρακτηριστική “τσίκνα” με τα πιο δημοφιλή εδέσματα...

Συνέχισε να διαβάζεις