18/03/2025
5.9 C
Serres

Γίδα βραστή με τραχανά

Η Ερασμία Μπαλάσκα μας δίνει τη δική της εκδοχή για ένα παραδοσιακό αγαπημένο ρουστίκ πιάτο όπως είναι η γίδα βραστή με τραχανά.

Συνολικός Χρόνος: 1:45′

Υλικά

Μερίδες: 5

1 κιλό γίδα κομμένη σε χοντρά κομμάτια απ’ όποιο μέρος του ζώου θέλετε
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 καρότα μεσαία κομμένα σε κύβους
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
100 γρ. τραχανά (γλυκό ή ξινό)
1 λεμόνι, τον χυμό
φέτα και ξύσμα λεμόνι για το σερβίρισμα

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια κρέατος, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε για 10΄.

Έπειτα χύνουμε το νερό και πλένουμε καλά το κρέας για να φύγουν οι ακαθαρσίες.


Βήμα 2

Βάζουμε το κρέας σε χύτρα ταχύτητας, καλύπτουμε με νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και τη βαλβίδα και από την ώρα που θα σφυρίξει, μετράμε 1 ώρα.

Βήμα 3


Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις η χύτρα σταματήσει να σφυρίζει, ανοίγουμε το καπάκι, τσεκάρουμε ότι το κρέας έχει μαλακώσει και το αφαιρούμε από τον ζωμό.

Βήμα 4

Ζυγίζουμε τον ζωμό να είναι περίπου 700-800 ml και προσθέτουμε τον τραχανά.

(Αν περισσέψει ζωμός τον κρατάμε στην κατάψυξη για να τον χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη φορά.)

Βήμα 5

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να χυλώσει.

Δίνουμε γεύση με χυμό από φρέσκο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Βήμα 6

Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, ξύσμα από λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Λαχανιά

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση “FOOD EXPO 2024

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο του 33ου Money Show

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας την...

Π.Ε Σερρών: Έκτακτη επιδείνωση του καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 6/17-03-2025), με ισχύ...

Ο Δήμος Σερρών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa Expo 2025 στη...

Ο Δήμος Σερρών έδωσε δυναμικό «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa Expo 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η κρουαζιέρα βασική κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Επίσημη επίσκεψη στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, το λιμάνι του Ρότερνταμ, πραγματοποίησε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ήταν επίσης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Η Δημοτική Αρχή ξεπέρασε ένα ακόμη εμπόδιο για το προκάτ κολυμβητήριο

Η Δημοτική Αρχή ξεπέρασε ένα ακόμη εμπόδιο για το προπονητικό κολυμβητήριο στο Αθλητικό πάρκο Ομόνοιας σύμφωνα με τη Δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα. https://youtu.be/m9eXgC8zjJs Έναν-έναν ξεπερνά τους...

H Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ στον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σερρών Ταξίαρχο Γεώργιο Λιάμπα

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), συναντήθηκε εθιμοτυπικά με τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς (Α.Δ.Φ.) Σερρών Ταξίαρχο κ. Λιάμπα...

ΠΚΜ: Απάντηση της Διοίκησης για το έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ

Σε απάντηση του δημοσίου ερωτήματος του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστου Παπαστεργίου, σχετικά...

Συνέχισε να διαβάζεις