01/03/2025
8.1 C
Serres

Γιορτές από σοκολάτα!

Μια καλή κουβερτούρα κάνει την γκανάς μεγαλείο. Μια αφράτη μους είναι αέρινη ευλογία. Και ένα άριστο κακάο ζεσταίνει την καρδιά μας.

Η σοκολάτα είναι μια και μοναδική. Η καλή σοκολάτα. Εδώ δεν χωρούν αστεία.

Διότι εδώ μιλάμε για απαιτητική πρώτη ύλη, που πρέπει να τη χειρίζεται κανείς σωστά για να αναδεικνύεται η υπεροχή της. Και κάθε συνταγή θέλει τη σοκολάτα της. Ναι, τη σωστή σοκολάτα, στις σωστές αναλογίες.

Και επειδή γιορτές χωρίς σοκολάτα δεν γίνονται, πάμε να δούμε μερικές ιδέες για τις σοκολατένιες λιχουδιές που θα φτιάξουμε φέτος για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μους:

Μια καλή μους είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο γιορτινό τραπέζι. Και επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος αυτές τις μέρες, τι πιο πρακτικό από μια συνταγή à la minute -που θα έλεγαν και οι Γάλλοι- με τη Super Mousse Σοκολάτα που θέλει χτύπημα μόνο με γάλα και είναι έτοιμη σε 5 λεπτά; Από πάνω μπορείτε να τη διακοσμήσετε με Σοκολάτα Τρούφα ΓΙΩΤΗΣ και η εξάρτηση ολοκληρώνεται!

Σοκολατάκια:

Στην πιο εύκολη εκδοχή τους χρειαζόμαστε μόνο Κουβερτούρα και αμύγδαλα ολόκληρα και ελαφρώς καβουρδισμένα. Στην πιο σύνθετη εκδοχή τους, εκτός από τα παραπάνω προσθέτουμε και ξερά φρούτα σε κομματάκια, όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα, κεράσια ή βύσσινα.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Τρουφάκια:

Η λογική τους στηρίζεται στην αέρινη υφή γι’ αυτό και πάλι χρειάζονται λίγα υλικά: βούτυρο, Κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος και κάποιο λικέρ της επιλογής σας. Και για επικάλυψη Κακάο, ινδική καρύδα, ξηροί καρποί, Τριμμένο Μπισκότο ή το πολύχρωμο Party Décor που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Τούρτες:

Οι χαρακτηριστικές τούρτες των γιορτών είναι η γερμανική Black Forest του Μέλανα Δρυμού και ο εξαίσιος κορμός Bûche de Noel των Γάλλων. Και στα δύο το σωστό παντεσπάνι σοκολάτας είναι η βάση οπότε και εδώ χρειάζεται μια εξαιρετική Πλάκα Κουβερτούρας, μια ένα αφράτο Garni, που αναμειγνύεται με τα βύσσινα και τα μαρόν γλασέ στον κορμό καθώς και Σιρόπι που θα ποτίζει το παντεσπάνι μαζί με το αλκοόλ δίνοντας του το μεθυστικό άρωμα.

Ζεστή σοκολάτα:

Ένα είναι το ρόφημα τις μέρες των γιορτών: Κακάο ή Ρόφημα Σοκολάτας με πολλές παραλλαγές, από ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού μέχρι μπαχαρικά, κανέλα, κάρδαμο και καυτερά πιπέρια!


H καλή σοκολάτα θέλει και την καλή τεχνική

Η σοκολάτα είναι ευαίσθητο είδος όπερ σημαίνει ότι χρειάζεται και ντελικάτους χειρισμούς. Με πρώτη και καλύτερη τη θερμοκρασία.

Κανόνας Νο 1: ποτέ κουβερτούρα στο ψυγείο.

Η υγρασία προκαλεί το περίφημο sugar bloom, που σημαίνει ότι τα σάκχαρα ανεβαίνουν στην επιφάνεια και την αποχρωματίζουν. Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε την Πλάκα Κουβερτούρας είναι σε ένα κρύο και ξηρό περιβάλλον. Φροντίστε να είναι πάντα καλά κλεισμένη γιατί το βούτυρο κακάου απορροφά όλες τις μυρωδιές.

Κανόνας Νο2: ποτέ κουβερτούρα απευθείας πάνω στη φωτιά διότι καίγεται και χάνει τη γεύση της.

Κόψτε την σε κομμάτια και λιώστε την σε μπεν μαρί. Για ευκολία χρησιμοποιήστε Κουβερτούρα σε Σταγόνες ή σε Νιφάδες. Αφήστε να λιώσουν σιγά και αφαιρέστε όσο υπάρχουν ακόμα μικρά κομμάτια. Θα λιώσουν και αυτά με το ανακάτεμα από τη θερμοκρασία που έχει ήδη αναπτυχθεί.

Κανόνας Νο3:

Όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα σε κακάο σε μια κουβερτούρα τόσο πιο εύκολα λιώνει. Η γάλακτος ή η λευκή που έχουν περισσότερη ζάχαρη είναι πιο εύκολο να καούν και χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή.


Δείτε ακόμα

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τάσος Χατζηβασιλείου: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στρατηγικού χαρακτήρα

«Διανύουμε μια περίοδο οικονομικών προκλήσεων και γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Η προοπτική ριζικής αναθεώρησης της πολιτικής των ΗΠΑ αυξάνει την ανησυχία για το μέλλον της παγκόσμιας...

Από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων επιστημονική ημερίδα στην Κερκίνη

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων Ελλάδος, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Ποιοτικά χαρακτηριστικά βουβαλίσιου γάλακτος και κρέατος”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε...

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ευρώπη χρειάζεται αμυντικό βραχίονα

Την ανάγκη μιας ισχυρής και αυτόνομης κοινής αμυντικής πολιτικής στην Ευρώπη τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, μιλώντας...

Συνέχισε να διαβάζεις