Υλικά
6 πορτοκάλια
4 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1,5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Τρίβουμε καλά τα πορτοκάλια. Στο ξύσμα πορτοκαλιού ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη , βάζουμε το μείγμα σε ένα σακουλάκι και το βάζουμε κατάψυξη. Το χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά, κέικ, κουλουράκια.

Στη συνέχεια κόβουμε τη φλούδα πορτοκαλιού στα 8.
Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι φλούδας και το ρολάρουμε. Το καρφώνουμε με ένα ξύλινο σουβλάκι. Σε κάθε ξυλάκι βάζουμε 4 φλούδες πορτοκαλιού. Αφού τελειώσει όλη η διαδικασία τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Τα αφήνουμε περίπου μία νύχτα.

Το επόμενο πρωινό αδειάζουμε τη κατσαρόλα από το νερό και ρίχνουμε καινούργιο.
Βράζουμε για 10 λεπτά.
Πετάμε πάλι το νερό, βάζουμε καινούργιο και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία για 4 φορές συνολικά.

Φτιάχνουμε το σιρόπι.
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό πορτοκαλιού.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε τα ξυλάκια με τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά.
15 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, αφαιρούμε τα ξυλάκια , τοποθετούμε στα αποστειρωμένα βάζα , τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.

Δες την εκτέλεση σε βίντεο :
Η συνταγή είναι από το κανάλι “Mis gibi yemek tarifleri”.