Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο κι εσύ θα φτιάξεις την πιο δροσερή και ανάλαφρη γρανίτα που θα λατρέψουν τα παιδιά.
Συστατικά
700 γρ. καρπούζι χωρίς τα κουκούτσια κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 φλ. ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
Βάζεις στο μπλέντερ και το πολτοποιείς
Ρίχνεις τον πολτό του καρπουζιού σε μία κατσαρόλα και προσθέτεις τη ζάχαρη
Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να πάρει μία βράση
Το αφαιρείς από τη φωτιά και το μοιράζεις σε παγοθήκες
Τις βάζεις στην κατάψυξη για 4-5 ώρες
Τις βγάζεις από το ψυγείο και χτυπάς το περιεχόμενο στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστεί
Μοιράζεις τη γρανίτα σε παγωμένα ποτήρια, στολίζεις με ένα φύλλο βασιλικού και σερβίρεις.
Συνταγή για καλοκαιρινή σανγκρία με καρπούζι