14/03/2025
22.6 C
Serres

Λαχταριστή καρμπονάρα, η αυθεντική συνταγή -Εύκολη και πεντανόστιμη

Τα ζυμαρικά είναι πάντα καλή επιλογή για ένα γρήγορο και λαχταριστό φαγητό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια ζεστή και αυθεντική καρμπονάρα.

Οι παραλλαγές στα πιάτα των ζυμαρικών είναι πολλές και σίγουρα, ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του καθένα, οι σάλτσες ποικίλουν. Από κόκκινη σάλτσα με λαχανικά, μέχρι λευκή με μανιτάρια, στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορούν να σε δελεάσουν.

Μια από αυτές είναι και η καρμπονάρα.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την πιο λαχταριστή καρμπονάρα και η συνταγή που θα διαβάσεις πρόκειται για την γνήσια, αυθεντική, με την πλούσια γεύση και το ανεπανάληπτο άρωμα.

Η συνταγή είναι από το Live Kitchen

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Υλικά:

Για τα ζυμαρικά

250 γρ σπαγγέτι
20 γρ αλάτι
2 λίτρα νερό
Για το μπέικον
150 γρ καπνιστό μπέικον κομμένο σε κομμάτια ή Guanciale
70 γρ νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά


Για την σάλτσα

2 κρόκοι από μέτρια αυγά
1 μέτριο αυγό
100 γρ τυρί πεκορίνο
70 γρ νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
Πιπέρι
Τυρί πεκορίνο



Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και προσθέτουμε το αλάτι.

Ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας (al dente).

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια καπνιστό μπέικον ή Guanciale και το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αυγό, το τριμμένο τυρί, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε τα σπαγγέτι μέσα στο καπνιστό μπέικον που έχει ροδίσει μαζί με 70 γρ από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά.

Προσθέτουμε 70 γρ από το νερό που βράσαμε τα σπαγγέτι μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά τα σπαγγέτι και ρίχνουμε την σάλτσα ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να δέσει!! Στολίζουμε με πιπέρι και τυρί πεκορίνο.


Κανελόνια με κιμά και ανθότυρο -Εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο Στέφανος Αλεξιάδης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Και εγένετο φως» την Παρασκευή...

Το Public Σερρών με χαρά υποδέχεται τον συγγραφέα Στέφανο Αλεξιάδη για την παρουσίαση του νέου  του βιβλίου "Και εγένετο φως" απο τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ...

Εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Τις εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών θα συνεχίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τις επόμενες...

Τοπόσημα της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου» στο 27ο Φεστιβάλ...

Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την τηλεοπτική εκπομπή έρευνας «Μηχανή του Χρόνου», παρουσιάζει γνωστά και άγνωστα τοπόσημα της Κεντρικής...

Δυναμική συμμετοχή της ΠΚΜ Στην Έκθεση Fruit Logistica

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, συμμετείχε για όγδοη φορά στη Διεθνή Έκθεση...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Σιντικής: Παραιτήθηκε ο Στάθης Ζαπρίδης – Δεκτή η παραίτηση απο το Δήμαρχο

Την παραίτηση του υπέβαλε o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στάθης Ζαπρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν απο την ανάρτηση του το βράδυ της Τρίτης ,μέσω social...

Σερρών Θεολόγος:«Η αγία Ορθοδοξία μας αποτελεί ευλογία, προνόμιο, χάρισμα και κυρίως ευθύνη»

Πρώτη Κυριακή των Νηστειών της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, γνωστή ως της «Ορθοδοξίας», 9 Μαρτίου 2025, η κατά Σέρρας και Νιγρίτα συνεκλεκτή τίμησε ιεροπρεπώς...

Με επιτυχία και κοσμοσυρροή η «Τζαμάλα» από το εργαστήρι παραδοσιακών χορών «Ο ΠΥΡΡΟΣ»

Με επιτυχία και χιλιάδες κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής της Τυρινής, παραμονή Καθαρής Δευτέρας η 12η “Τζαμάλα” από το εργαστήρι παραδοσιακών χορών «Ο...

Συνέχισε να διαβάζεις