Αν αγαπάτε κάθε λογής τυρόπιτα, αυτή η εύκολη συνταγή για λαχταριστή κασερόπιτα θα γίνει η αγαπημένη σας.
Η κασερόπιτα είναι αναμφισβήτητα από τα πιο δημοφιλή αρτοσκευάσματα που θα βρούμε στον φούρνο της γειτονιάς. Πρόκειται για το ιδανικό σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά και το τέλειο πιάτο για το κέντρο του οικογενειακού τραπεζιού.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο εμείς ανακαλύψαμε μια από τις ευκολότερες συνταγές για κασερόπιτα, ενώ εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει, εκτός από την τέλεια γεύση, είναι πως δεν χρειάζεται φύλλο.
Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως δεν είναι μπελαλίδικη και θα είναι έτοιμη στο πι και φι!
Υλικά
2 ποτήρια νερού φρέσκο γάλα
6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό
50 γρ βούτυρο μαλακό
5 αυγά
300 γρ φέτα τριμμένη
300 γρ κασέρι τριμμένο
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το γάλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο μαλακό, ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρύα κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Τέλος ρίχνουμε φέτα τριμμένη, 300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο και μαύρο πιπέρι ανακατεύουμε τοποθετούμε σε ταψάκι 28άρι.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κασέρι, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
Το μυστικό για πεντανόστιμα μακαρόνια με κιμά