Ζουμερά κεφτεδάκια: Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία έχει να κάνει με τα κεφτεδάκια. Είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές των Ελλήνων.
Σε περίπτωση που θέλετε να τα μαγειρέψετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
Ζουμερά κεφτεδάκια: Υλικά συνταγής:
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος.
- 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί.
- 1 αυγό.
- Αλάτι.
- Πιπέρι.
- 1/2 ντομάτα.
- 1 κρεμμύδι.
- 3-4 σκελίδες σκόρδο.
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη.
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός.
- 1/2 ματσάκι δυόσμος.
- 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι,.
- Αλεύρι για το πανάρισμα.
- Λάδι για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση συνταγής:
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ για να κάνετε κεφτεδάκια.
- Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε.
Ζουμερά κεφτεδάκια: Λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά
– Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά για να κάνετε κεφτεδάκια.
-Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.
– Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.
– Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.
– Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.
– Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.