14/03/2025
10.4 C
Serres

Συνταγή για κέικ φιστίκι-λεμόνι με frosting μασκαρπόνε

Εκτέλεση 40′

Δυσκολία 1

Μερίδες 10-12

Το κέικ λεμόνι είναι καλό, αλλά έχετε δοκιμάσει ποτέ να του βάλετε μέσα και φιστίκι;

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Το άρωμα, η γεύση και το φυσικό χρώμα που φέρνει το φιστίκι σε αυτόν το συνδυασμό κάνουν αυτό το κέικ να ξεχωρίζει.

Όταν το δοκιμάσετε, μην παραλείψετε το δροσερό frosting από μασκαρπόνε που εντείνει τη γεύση του λεμονιού και μας δίνει την ευκαιρία να στερεώσουμε πάνω του όσο παραπάνω φιστίκι θέλουμε.

Υλικά για το κέικ φιστίκι-λεμόνι

  • 100 γρ. φιστίκι κελυφωτό (καθαρισμένο, καβουρδισμένο)
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 185 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ¼ κ.γ. baking soda
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 115 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
  • 140 γρ. ξινόγαλο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το frosting

  • 250 γρ. μασκαρπόνε (θερμοκρασία δωματίου)
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Eκτέλεση

  1. Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 °C.
  2. Σε ένα blender βάζουμε το κελυφωτό φιστίκι και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πούδρα. Ανακατεύουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το ξινόγαλο με τη βανίλια.
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
  5. Αφού αφρατέψουν καλά, ενσωματώνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
  6. Ρίχνουμε τα στέρεα υλικά στο μείγμα σε 3 δόσεις και ενδιάμεσα προσθέτουμε και το μείγμα με το ξινόγαλο.
  7. Μεταφέρουμε σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ 23 εκατοστών, στην οποία έχουμε βάλει στη βάση και λαδόκολλα, για να ξεφορμάρουμε ευκολότερα.
  8. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να τσεκάρουμε με μία οδοντογλυφίδα το κέντρο του κέικ και να μείνει καθαρή.
  9. Ξεφορμάρουμε το κέικ λίγα λεπτά αφού βγει από το φούρνο, όσο είναι ακόμα ζεστό, και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  10. Για το frosting, βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χτυπάμε πολύ δυνατά το μείγμα, ούτε για πολλή ώρα, γιατί μπορεί να δείχνει κομμένο μετά.
  11. Αδειάζουμε το frosting πάνω στο κρύο πλέον κέικ μας και το απλώνουμε με μία μικρή σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
  12. Τέλος, πασπαλίζουμε με όσο φυστίκι και ξύσμα λεμονιού θέλουμε.
  13. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και κατευθείαν από το ψυγείο.

Είναι η μαγιονέζα υγιεινή ή όχι;


Πηγή:lifo

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Λάκης Αποστολίδης: H επιλογή αυτή θα ωφελήσει τους δημότες

«Αξιότιμη Κυρία Δήμαρχε, Με αφορμή τη συζήτηση για τον φωτισμό LED του Δήμου Σερρών, επιθυμούμε να τοποθετηθούμε εκ νέου, καθώς έχουν προκύψει νέα δεδομένα που...

Οδικός άξονας Δράμας – Αμφίπολης: Ολοκληρώθηκε και η 2η φάση 

Ολοκληρώθηκε ήδη και η δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για τον οδικό άξονα Δράμας – Αμφίπολης, που οδηγεί πλέον στην επόμενη φάση το συγκεκριμένο κομβικό έργο για...

«Γυναίκες με Δύναμη» στο Νέο Σούλι

Η Αντιδημαρχία Ισότητας Φύλων, Συμφιλίωσης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, θέλοντας να τιμήσει την ημέρα της γυναίκας στις 8η Μαρτίου, διοργάνωσε...

Πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο ενημέρωση με θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Την Τρίτη 11 Μαρτίου , ημέρα απεργίας για μας, στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο , πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα ενημέρωση με θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, που συνδιοργάνωσαν...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Apolitic: Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, αναλαμβάνει την αποκατάσταση του κολυμβητηρίου Σερρών;

Γράφει ο Apolitic Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος και το εξειδικευμένο επιτελείοσυνεργατών του, μετά τις τεράστιες βλάβες που υπέστη το κολυμβητήριοτου Ε.Α.Κ. από τις...

ΓΣΕΒΕΕ: Σε κινητοποίηση καλεί τα μέλη της κατά του νέου φορολογικού νόμου

Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, στην οποία συμμετέχει η ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο των δράσεων της κατά του νέου...

Ημερίδα για την ενημέρωση και την παραπληροφόρηση από την ΠΚΜ την ΕΣΗΕΜ-Θ και το ΑΠΘ

Οι αλλαγές που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλα τα στάδια της Ενημέρωσης βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας, την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,...

Συνέχισε να διαβάζεις