28/02/2025
10 C
Serres

Ανοιξιάτικο κέικ γεμιστό με φράουλα

Η καλύτερη εποχή του χρόνου, η άνοιξη, είναι εδώ και μαζί της τα αρώματα λουλουδιών και το Πάσχα, με τα έθιμα και τα υπέροχα γλυκά του.

Πάμε να δούμε την συνταγή!

Υλικά

  • 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ)
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι + 1 μικρό πορτοκάλι

Γέμιση

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

  • 10 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 250 γρ. φρέσκιες φράουλες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Aλοίφουμε με λίγο από το βούτυρο 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 – 22 εκ. και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη,


μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και τα ξύσματα εσπεριδοειδών.

Ρίχνουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.

Αδειάζουμε ισομερώς το μείγμα στις δύο φόρμες και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα.

Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα κέικ να φουσκώσουν και να χρυσίσουμ στην επιφάνεια.


Δοκιμάζουμε αν έγιναν, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο τους.

Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμα, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν ελαφρώς και τα ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς τα.

Γέμιση:

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγύ.

Πολτοποιούμε τα 200 γρ. φράουλας στον πολυκόφτη.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, την πολτοποιημένη φράουλα με τη σαντιγύ, μέχρι να σχηματιστεί μια ροζ κρέμα ή αν θέλουμε την ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις για να δώσει ένα κυματιστό, λευκό – ροζ αποτέλεσμα.

Κέικ:

Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα και απλώνουμε πάνω του τη μισή ποσότητα μαρμελάδας.

Απλώνουμε τη μισή φραουλένια σαντιγύ και καλύπτουμε με το δεύτερο κέικ.

Απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και την υπόλοιπη σαντιγύ και στολίζουμε με τις υπόλοιπες φρέσκιες φράουλες, ολόκληρες ή σε φέτες.

Δείτε επίσης:

Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Πράξεις για την Μακεδονία: Καλλιέργεια της γης και κτηνοτροφία γίνονται όλο και πιο...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ως Περιφερειακή Παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία», αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο της αγροτικής παραγωγής στην στρατηγικής σημασίας αγροδιατροφική επάρκεια του...

Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτου κκ Θεολόγου απο την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς ἀναφορικῶς μέ τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας: - Τό Σάββατο 1 Μαρτίου, στίς 6:00...

Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Αύξηση στα τιμολόγια του νερού σε 11 κοινότητες του δήμου Σερρών

Μη νόμιμη χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος την αύξηση στα τιμολόγια του νερού για 11 κοινότητες του δήμου...

Έλενα Τούσκα: Να ενώσουμε τις φωνές μας για να υπάρξει πραγματική δικαίωση

«Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 28 Φλεβάρη στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11:00 το πρωί που οργανώνουν εργατικά, επαγγελματικά,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ – Τέμπη: Πιθανή η παρουσία άγνωστου καυσίμου

Την πιθανότητα ύπαρξης άγνωστου καυσίμου, τις αστοχίες στη διαχείριση του σημείου του δυστυχήματος διαπιστώνει το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων...

1.850.000 ευρώ για αγορά κτιρίου για την επέκταση των φοιτητικών εστιών στην Σίνδο

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση που αφορά την αγορά κτιρίου στην Σίνδο, πλησίον της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, για την επέκταση των φοιτητικών εστιών.  Η επένδυση ανέρχεται...

Φως στο τούνελ για την αποπεράτωση της αίθουσας μνήμης Μελενίκου

Μετά από 25 χρόνια που σταμάτησαν οι εργασίες για την αποπεράτωση της αίθουσας μνήμης Μελενίκου φαίνεται "φως στο τούνελ". Στην κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Συνδέσμου...

Συνέχισε να διαβάζεις