01/03/2025
8.1 C
Serres

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ με γλάσο -Απόλαυση σε κάθε μπουκιά

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας τότε ένα υγρό κέικ με γλάσο είναι η τέλεια επιλογή.

Ένα κέικ είναι η ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, πόσο μάλλον αν πρόκειται να καλέσεις φίλους στο σπίτι.

Ένα κέικ σαν αυτό αποτελεί ιδανικό σνακ διότι μπορείς να το πάρεις στο γραφείο και να το απολαύσεις με τον καφέ σου, μπορείς να «τσιμπήσεις» ένα κομμάτι το απόγευμα αλλά και να το δώσεις στα παιδιά για το σχολείο.

Ελαφρύ σοκολατένιο κέικ με γλάσο -Απόλαυση σε κάθε μπουκιά


Υλικά

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ξινόγαλα
1/4 φλιτζανιού γιαούρτι, χωρίς λιπαρά


2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Για γλάσο σοκολάτας

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1/3 φλιτζανιού χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ξινόγαλα
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικό)



Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Μόλις λιώσει το βούτυρο, ανακατεύουμε μέσα το νερό και το κακάο σε σκόνη. Το αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε το ξινόγαλα και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Ενώ το κέικ ψήνεται φτιάχνουμε το γλάσο.

Για το γλάσο, ανακατεύουμε το βούτυρο, το κακάο και το ξινόγαλα. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και τα καρύδια.


Ανακατεύουμε καλά. Χύνουμε το γλάσο πάνω στο ζεστό κέικ και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κέικ.

Σοκολατένιες κρέπες με σάλτσα μαρμελάδας

Σουφλέ σοκολάτας σε κούπα, έτοιμο σε 5 λεπτά -Η πιο εύκολη συνταγή

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πώς θα περάσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι Σερραίοι;

Προ των πυλών βρίσκεται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με πολλές εκδηλώσεις να διοργανώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα και το Νομό Σερρών. https://www.youtube.com/watch?v=SMwz0OGmj8k Το τριήμερο...

Αγωνιστική Κίνηση Συνταξιούχων Σερρών: Να αποδοθούν επιτέλους τα αναδρομικά

«Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το δίκιο μας κρίνεται στους αγώνες», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων με αφορμή την...

Λαογραφικός όμιλος Βλάχων «Λαϊλιάς» Σερρών: «Αλαλούμ» Αποκριά με τον Λαϊλιά» το Σάββατο

Το Σάββατο 1 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ, ο «Λαϊλιάς» θα υποδεχθεί, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, την πλατεία «Ελευθερίας», την 1η ημέρα της...

Συνέχισε να διαβάζεις