Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρανόμως ασκούσα ακόμη την εξουσία «Κυβέρνηση» Ντμπεϊμπά στην Τρίπολη, στη Δυτική Λιβύη, προτίθεται να καταθέσει συντεταγμένες στον ΟΗΕ για την ΑΟΖ της χώρας του, αγνοώντας την Ελληνική Γαύδο.
Προφανώς, η «Κυβέρνηση» Ντμπεϊμπά χειραγωγείται από την Άγκυρα και προβάλλει τις γνωστές Τουρκικές απόψεις για τα νησιά, ότι δηλαδή δεν έχουν δήθεν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Να υποθέσω πως η Κυβέρνηση δεν θα αιφνιδιασθεί από τετελεσμένα γεγονότα της συμμάχου μας Άγκυρας και θα επεκτείνει άμεσα σε 12 μίλια τα Ελληνικά χωρικά ύδατα στην Κρήτη , επιβεβαιώνοντας το νόμο του 2011, με βάση τον οποίο η Ελλάδα καθόρισε την υφαλοκρηπίδα με τη Λιβύη στη μέση γραμμή.
Και φυσικά να καλέσει την Τουρκία ν’ αντιληφθεί, επιτέλους, ότι η ενεργός και προκλητική ανάμειξη της ς στη Λιβύη είναι μέγιστο θέμα για τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια της Ελλάδος.
Η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να αδρανεί ούτε να περιορίζεται σε ρόλο παθητικού παρατηρητή.
Και θα συνεργασθεί με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, και η Αίγυπτος, αλλά άλλες χώρες της περιοχής, με στόχο ν’ αποτραπεί ο επιδιωκόμενος από την Άγκυρα έλεγχος της χώρας αυτής και των ενεργειακών της πόρων.