Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο από τον Άκη Πετρετζίκη
- 30’ΧρόνοςΕκτέλεσης
- 40’ΧρόνοςΨησίματος
- 4Μερίδες
- 1ΒαθμόςΔυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια. Με έναν εκπυρηνωτή βγάζουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τη μισή σάρκα από τα κολοκυθάκια.
- Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 8-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Βάζουμε το ρύζι, το κρασί, 250 γρ. από το νερό, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τον κιμά και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Γεμίζουμε τα κολοκύθια με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
- Βάζουμε 250 γρ. νερό, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
- Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να καβουρδιστεί.
- Ρίχνουμε το νερό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, άνηθο, μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τα κολοκύθια με τη σάλτσα, βάζουμε φρέσκα μυρωδικά και φέτες από λεμόνι.
Διαβάστε επίσης: