Την άποψή του πως για το κακό μας ριζικό φταίει η ένταξή μας στην Κεντρική Μακεδονία και όχι στον φυσικό της χώρο που είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διατυπώνει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Μπούμπας.
Σύμφωνα με τον Κώστα εδώ και χρόνια, η ένταξη μας στην Κεντρική Μακεδονία, μας έριξε στο καναβάτσο!
Έτσι χάθηκαν σημαντικά αναπτυξιακά κονδύλια!
Οι “Φωστήρες” και οι Ταγοί που μας τοποθέτησαν διοικητικά δίπλα στη Θεσσαλονίκη, πριν 35 χρόνια μας έριξαν στις τελευταίες θέσεις!
Επί σειρά ετών ανήκαμε στην Ανατολική Μακεδονία μαζί με την Καβάλα και τη Δράμα. Σήμερα καταντήσαμε ζητιάνοι!
Όλα τα χρήματα στη Θεσ/νίκη και στη Χαλκιδική λόγω Τουρισμού.
Ο Νομός Σερρών στο περιθώριο για να παίρνει τα ψίχουλα!
Το τραγελαφικό, το Οικονομικό και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο των Σερρών ανήκει στην Ανατολική Μακεδονία.
Αντίθετα το Εμπορικό στην Κεντρική.
Κατάσταση δηλαδή ερμαφρόδιτη .
Κύριοι αποφασίστε. Που ανήκωμεν τελικά;
Θυμίζοντας σε όλους μας τους αναλυτικούς πίνακες που παρουσίαζε πριν χρόνια ο πρώην Δήμαρχος Καπετάν Μητρούση – Δημήτρης Ματθιουδάκης για τα χρήματα που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια μ’ αυτή την Διοικητική δομή.
Δεν θα διαφωνήσω Κώστα, αλλά δεν φτάνουν απλά και μόνοι διαπιστώσεις
Χρειάζεται μια συγκεκριμένη πρόταση, που θα μας πάει παραπέρα…
Μια μελέτη που θα στηριχτεί από το ντόπιο πολιτικό δυναμικό και θα ζητήσει, αν και εφόσον το αποφασίσουμε την ένταξή μας ή καλύτερα την μεταφορά μας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Γιατί και εθνικά αν το δούμε, εκεί είναι η θέση μας
Ή μάλλον εκεί θα βρεθούμε, θέλουμε δεν θέλουμε…
Αρκεί να το κάνουμε τώρα που και θέλουμε και μπορούμε!