19/03/2025
1.5 C
Serres

Κοτόπουλο με πράσα στον φούρνο

Το κοτόπουλο ταιριάζει απόλυτα με τη γλυκύτητα των πράσων, την πλούσια τυρένια σάλτσα και την τραγανή υφή από τα ψίχουλα του ψωμιού.

Ένα φαγητό της θαλπωρής.

Συνολικός Χρόνος: 60′

Υλικά

5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι, σε κομμάτια 4 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο
2 πράσα, ψιλοκομμένα
4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φυλλαράκια
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
350 γρ. έτοιμη σάλτσα τυριού (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
50 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
100 γρ. ψίχουλα ψωμιού από μπαγιάτικο ψωμί, ψιλοτριμμένα
πιπέρι
αλάτι

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Ζεσταίνουμε καλά 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.


Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε μαζί με το μπέικον και από τις δύο πλευρές για 3΄-4΄ μέχρι να ροδίσουν.

Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί 20×30 εκ. Αδειάζουμε και τα πράσα στο τηγάνι, τα αλατίζουμε με μια πρέζα αλάτι και τα σοτάρουμε για 10΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα, τη σάλτσα τυριού και 50 ml νερό ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα σιλικόνης.

Βήμα 2


Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε το τριμμένο τσένταρ με τα ψίχουλα του ψωμιού και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 3΄-35΄ ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του φαγητού και το τυρί να κάνει φουσκάλες.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στο πλάι αν θέλουμε.

Tips

Πράσα: Οταν αγοράζετε πράσα ελέγχετε ότι τα σκούρα πράσινα φύλλα τους είναι σε καλή κατάσταση, όχι σκισμένα ή χαλασμένα.

Τα πλένετε πολύ καλά προτού τα ψιλοκόψετε γιατί μαζεύουν αρκετό χώμα ανάμεσα στα φύλλα τους.

Γκρατέν με πέννες, χωριάτικο λουκάνικο και κρέμα γάλακτος

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου οι Τερπνιώτες κόβουν την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σερρών Θεολόγος: Τα ‘’Άχραντα Πάθη’’ του Κυρίου μας, πηγή ευλογίας, χάριτος, παρακλήσεως και...

Η κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησία, ποιμαντικώς αποβλέπουσα στον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση των πιστών και μάλιστα κατά την ψυχοσωτήριο αυτήν περίοδο...

Σάκης Αρναούτογλου: Η Ευρώπη απέναντι στα bots που απειλούν τη Δημοκρατία

Η Ευρωπαία Επίτροπος και Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Henna Virkkunen, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σάκη Αρναούτογλου, κρούει τον κώδωνα για τη σοβαρότητα της...

Γιώργος Αυτιάς: 5 προτάσεις για αύξηση κονδυλίων στην Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, κατέθεσε πέντε τροπολογίες  στην έκθεση του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2026. Οι προτάσεις αυτές στοχεύουν στην...

Πρόγραμμα χρηματοδότησης για ενίσχυση Επιχειρησιακών Ομάδων υπέγραψε ο Κώστας Τσιάρας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας με τη συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, ανακοινώνουν την υπογραφή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

ΓΣΕΒΕΕ: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Βιοτεχνικό Συνέδριο 2025 «European Crafts Conference»

H Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Βιοτεχνικό Συνέδριο 2025 «Εuropean Crafts Conference», το διάστημα 12 & 13 Μαρτίου...

Πέτρος Αγγελίδης: Να συναντηθούμε σε δημόσιο διάλογο για τα led

Σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν με ημερομηνία 18 - 03 - 2025 οι  “Ενεργοί πολίτες”, ως απάντηση στο δελτίο τύπου που εξέδωσα,...

Eπιμελητήριο Σερρών: Εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για το “επιχειρείν”

Έναν εποικοδομητικό διάλογο με ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών σχετικά με το επιχειρείν, είχαν για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς...

Συνέχισε να διαβάζεις