01/03/2025
14.3 C
Serres

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι

Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα πεντανόστιμο, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής (από εδώ) και δοκιμάστε το.

Θα σας ενθουσιάσει με την τέλεια γεύση του.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα σε φωτογραφίες

Υλικά συνταγής

  • 6 μέτρια μπούτια (μόνο το επάνω μέρος) 900-1100 γρ. σύνολο περίπου με τη πέτσα τους
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 φλ. τσαγιού (340 γρ. περίπου) κριθαράκι μέτριο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το μισό ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και όταν ζεσταθεί καλά το λάδι με το βούτυρο τα σοτάρετε πρώτα με τη πέτσα προς τα κάτω για 5 λ και μετά τα γυρίζετε από την άλλη και τα σοτάρετε για άλλα 4 λ, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.


Αφαιρείτε με τσιμπίδα τα κομμάτια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ρίχνετε το κριθαράκι και το σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Τέλος ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ.


Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη πέτσα προς τα επάνω, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε και αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού.

Μετά μειώνετε στη χαμηλότερη τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 15-20 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα και βράσει το κριθαράκι. Εάν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό ξεσκέπαστο για 5 λ περίπου να “σταθεί” το πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα:

1. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.

2. Τα σοτάρετε σε ζεστό λάδι και βούτυρο για 4-7 λ ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-1
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-2

3. Αφαιρείτε με τσιμπίδα τα κομμάτια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ρίχνετε το κριθαράκι και το σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς  μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λ  μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τέλος ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-3
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-4

4. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη πέτσα προς τα επάνω, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε και αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-5
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-6

5. Μετά μειώνετε στη χαμηλότερη τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 15-20 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα και βράσει το κριθαράκι. Εάν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό ξεσκέπαστο για 5 λ περίπου να “σταθεί”, το πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-7

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στην πλατεία Ελευθερίας ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί την 1η ημέρα της Άνοιξης

Το Σάββατο 1 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ, ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, την πλατεία Ελευθερίας, την 1η ημέρα της...

Στο Σερραϊκό καρναβάλι πρωταγωνιστής ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών»

Και πάμε στο καρναβάλι και στα …κούλουμα Σήμερα Σάββατο ο Δήμος Σερρών και ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών» στις 11:30 π.μ. την Έκθεση του Καρνάβαλου και των...

Ο Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος καταγγέλλει την αύξηση του νερού – Η αύξηση στα χωριά...

Αύξηση έως 30% στους λογαριασμούς αποφάσισε η ΔΕΥΑΣ σε 11 χωριά του Δήμου Σερρών, όπως αποκάλυψε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.  https://www.youtube.com/watch?v=SF53nwXEQS0&t=237s Με αλχημείες...

Παναγιώτης Καρακολίδης: Να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα στις Σέρρες

Να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη αλλά και στα χωριά του Δήμου Σερρών, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τέλος τα μπλόκα για τους αγρότες σε όλη την χώρα

Μετά από 33 ημέρες στο δρόμο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα μπλόκα. Νωρίτερα οι αγρότες της Λάρισας πραγματοποίησαν συμβολικό...

Ο Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος καταγγέλλει την αύξηση του νερού – Η αύξηση στα χωριά θα φτάσει στο 30%

Αύξηση έως 30% στους λογαριασμούς αποφάσισε η ΔΕΥΑΣ σε 11 χωριά του Δήμου Σερρών, όπως αποκάλυψε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.  https://www.youtube.com/watch?v=SF53nwXEQS0&t=237s Με αλχημείες...

Ο Πανσερραϊκός γνώρισε την ήττα από τον Ατρόμητο – Όλα για όλα κόντρα στην Καλλιθέα

Ο Πανσερραϊκός γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Λίγη ώρα μετά τη λήξη...

Συνέχισε να διαβάζεις