01/03/2025
14.3 C
Serres

Κοτόπουλο με μαύρη μπίρα στον φούρνο από τον Άκη

Το πιο τραγανό και νόστιμοκοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες baby, ξίδι βαλσάμικο και μέλι!

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο θυμάρι και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί προσθέτουμε τις πατάτες με την φλούδα αφού τις έχουμε πλύνει και κόψει στη μέση.
  • Στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το σκόρδο προσθέτουμε 500 γρ. μαύρη μπίρα, το ξίδι, το μέλι, 1 κ.σ. νοστιμιά και ανακατεύουμε. Το κουτάκι με την υπόλοιπη μπίρα το αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στο ταψί με τις πατάτες.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέσα στο ταψί.
  • Κάνουμε ένα κενό στη μέση του ταψιού όπου τοποθετούμε το κουτάκι με τη μισή μαύρη μπίρα.
  • Μέσα στο κουτάκι προσθέτουμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
  • Βάζουμε στο κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. νοστιμιά και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε όρθιο το κοτόπουλο στο ταψί, επάνω στο κουτάκι της μπίρας ώστε να μείνει όρθιο και να ψηθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε 1 ½ ώρα.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το κουτάκι της μπίρας από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
  • Αφαιρούμε τις πατάτες από το ταψί και τις αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.
  • Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το κορν φλάουρ και αραιώνουμε με κρύο νερό.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τη σάλτσα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.
  • Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες, τη σάλτσα και προσθέτουμε φρέσκια ρίγανη και δεντρολίβανο.

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

  • 3 κρεμμύδια, ξερά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κλ. θυμάρι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες baby
  • 660 γρ. μπίρα, μαύρη
  • 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
  • 3-4 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στην πλατεία Ελευθερίας ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί την 1η ημέρα της Άνοιξης

Το Σάββατο 1 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ, ο Λαϊλιάς θα υποδεχθεί, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, την πλατεία Ελευθερίας, την 1η ημέρα της...

Στο Σερραϊκό καρναβάλι πρωταγωνιστής ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών»

Και πάμε στο καρναβάλι και στα …κούλουμα Σήμερα Σάββατο ο Δήμος Σερρών και ο Σύλλογος «Γιορτή Τέχνης Σερρών» στις 11:30 π.μ. την Έκθεση του Καρνάβαλου και των...

Ο Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος καταγγέλλει την αύξηση του νερού – Η αύξηση στα χωριά...

Αύξηση έως 30% στους λογαριασμούς αποφάσισε η ΔΕΥΑΣ σε 11 χωριά του Δήμου Σερρών, όπως αποκάλυψε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.  https://www.youtube.com/watch?v=SF53nwXEQS0&t=237s Με αλχημείες...

Παναγιώτης Καρακολίδης: Να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα στις Σέρρες

Να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη αλλά και στα χωριά του Δήμου Σερρών, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Σερρών: Συνεδρίαση Λογοδοσίας τη Τετάρτη 5 Μαρτίου

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής (1ου διμήνου), κατά το αρθρ. 67Α του Ν.3852/2010 όπως προστέθηκε με το αρθρ. 7 του Ν. 5056/2023, που...

Κώστας Τσιάρας: 135.000.000 ευρώ για τη Μεταποίηση – εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας με τη συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, υπέγραψε...

Σπύρος Πρωτοψάλτης – ΔΥΠΑ: 52.855 θέσεις απασχόλησης το 2024

Σχεδόν 53.000 άνεργοι ωφελήθηκαν από τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης της ΔΥΠΑ εντός του 2024, σημειώνοντας το 5ο διαδοχικό ρεκόρ, καθώς κάθε έτος από το...

Συνέχισε να διαβάζεις