Φτιάξτε τραγανό κοτόπουλο με πατάτες τηγανητές.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φιλετάκια και το ξινόγαλο.
- Σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε μερικές ώρες ή όλη νύχτα.
- Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα για το πανάρισμα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Καλό είναι το μπολ να είναι ευρύχωρο. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Βγάζουμε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο. Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και κρατάμε τη μαρινάδα ξεχωριστά σε ένα μπολ. Σε αυτή προσθέτουμε τα 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα και 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Τα φιλετάκια αφού στραγγίσουν λίγο τα περνάμε από το μείγμα παναρίσματος.
- Τα τινάζουμε καλά, μετά τα περνάμε ξανά από τη μαρινάδα και ξανά στο μείγμα του παναρίσματος.
- Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι, όπου πάνω έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και κέτσαπ.
Tip
Σερβίρουμε με κέτσαπ ή όποια άλλη σάλτσα μας αρέσει!
Συστατικά
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Για το πανάρισμα
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 3 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
- 2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Για μαρινάδα
- 500 γρ. ξινόγαλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αβγά
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σερβίρισμα
- 750 γρ. πατάτες τηγανητές
- σπιτική κέτσαπ
Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη: