Κρέπες
Συστατικά
- 175 γρ. (1 1/4 φλ.) αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. (2 κουταλιές) ζάχαρη
- 4 αβγά
- 500 ml (2 φλ.) γάλα
- 2 κουταλιές λιωµένο βούτυρο + 4 περίπου κουταλιές για το ψήσιµο
Βήματα
- Βήμα 1Αναµιγνύετε το αλεύρι µε το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύετε µέσα µε το σύρµα τα αβγά και προσθέτετε τµηµατικά το γάλα και το λιωµένο βούτυρο ανακατεύοντας πάντα µε το σύρµα, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα. Το κρατάτε σκεπασµένο για 2 ώρες.
- Βήμα 2Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι µε βούτυρο, το ζεσταίνετε και ρίχνετε µέσα 1 φλιτζανάκι του καφέ από το µίγµα.
- Βήμα 3Στριφογυρίζετε το τηγάνι για να απλώσει και όταν ροδίσει ελαφρά ο πάτος της κρέπας τη γυρίζετε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζετε να ψήνετε κρέπες, επαναλαµβάνοντας την ίδια διαδικασία.