Επιθυμείτε να κάνετε μία συνταγή για κρέπες, η οποία να είναι νηστίσιμη; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Αναλυτικότερα:
Νηστίσιμες κρέπες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής
Νηστίσιμες κρέπες – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 2 με 2 1/2 φλιτζάνια νερό.
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
- 3/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι.
- 5 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
- 1 βανίλια.
- 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο (σ.σ. για το τηγάνισμα).

Νηστίσιμες κρέπες – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια.
– Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.
– Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει.
– Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη. Αυτό, το κάνουμε, με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας.
– Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
– Συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο, έως ότου να τελειώσει ο χυλός.
Τι να κάνετε για τη γέμιση
– Μπορείτε να τις γεμίσετε, με τη μαρμελάδα μπανάνα, η οποία έχει κάνει θραύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τη γεμίσετε, με τη νηστίσιμη μερέντα.
– Σε περίπτωση που τις θέλετε αλμύρες, γεμίστε, τις κρέπες, με νηστίσιμη μπεσαμέλ, νηστίσιμο τυρί και λαχανικά.