Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για φιλέτα ψαριού ψητά στον φούρνο!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ανοίγουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε τα φιλέτα.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι.
- Μεταφέρουμε τα φιλέτα λίγο πιο κάτω από το κέντρο της λαδόκολλας, το ένα δίπλα στο άλλο, με το δέρμα προς τα κάτω, και βάζουμε 2 φύλλα κάπαρης πάνω από κάθε φιλέτο. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε τις άκρες της λαδόκολλας με νερό και διπλώνουμε τη λαδόκολλα πιέζοντας καλά τις άκρες της. Μεταφέρουμε με προσοχή σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Ανοίγουμε με προσοχή τη λαδόκολλα και σερβίρουμε με έξτρα φύλλα κάπαρης και ροζ πιπέρι. Προαιρετικά σερβίρουμε με ψητά λαχανικά της αρεσκείας μας.
Συστατικά
- 2 λαβράκια, φιλέτα (250-300 γρ./ φιλέτο)
- αλάτι
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού, ροζ + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 4 φύλλα κάππαρης, + έξτρα, για το σερβίρισμα
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 1 φινόκιο
- 1 κολοκυθάκι
- 1/2 μπρόκολο