17/03/2025
9.8 C
Serres

Λαζάνια με πράσα, φρέσκο και καπνιστό σολομό

Αχ αυτά τα λαζάνια… Όπως και να τα φτιάξουμε είναι απολαυστικά.

Ο καπνιστός σολομός σε συνδυασμό με τα τυριά τους πάνε πολύ και θα το διαπιστώσετε όταν φτιάξετε αυτή την απίστευτα νόστιμη συνταγή.

Συνολικός Χρόνος: 60′

Υλικά

12 λαζάνια πλατιά
4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), ψιλοκομμένα
350γρ. σολομό φρέσκο
200γρ. σολομό καπνιστό
1 σφηνάκι βότκα
3 αβγά
250γρ. τυρί σεβρ, σε λεπτές ροδέλες
250γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα της επιλογής σας
400ml κρέμα γάλακτος
150γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή παρμεζάνα, τριμμένη
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε το φρέσκο σολομό ψιλοκομμένο, τον ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, σβήνετε με τη βότκα και αλατοπιπερώνετε.


Βήμα 2

Ανακατεύετε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα, το μασκαρπόνε, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε και τον καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες.

Βήμα 3

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε το ⅓ περίπου του μίγματος των αβγών, στρώνετε από πάνω τα μισά λαζάνια και πάνω από αυτά, το μισό μίγμα των πράσων.


Σκεπάζετε με τις ροδέλες του σεβρ, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε το μισό από το υπόλοιπο μίγμα των αβγών.

Στρώνετε από πάνω μια δεύτερη στρώση λαζανιών και το υπόλοιπο μίγμα των πράσων.

Τελειώνετε με το υπόλοιπο μίγμα των αβγών.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η επιφάνεια.

Εύκολη συνταγή για μπριάμ με πλούσια γεύση

Αλμυρές αυγόφετες με scrambled eggs και φέτα -Έτοιμες σε 10 λεπτά, το πιο λαχταριστό σπιτικό brunch

Εγκαίνια για το Λαογραφικό Μουσείο Σκουτάρεως!

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

ΠΚΜ: Απάντηση της Διοίκησης για το έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ

Σε απάντηση του δημοσίου ερωτήματος του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστου Παπαστεργίου, σχετικά...

ΚΚΕ: Πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «και τώρα τι;»

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση – συζήτηση με το επίκαιρο θέμα που προβληματίζει έντονα το λαό «και τώρα τι;». Την εκδήλωση  οργάνωσε (Τετάρτη 12/3/2025) η...

ΥΜΑΘ: «Επανάσταση 1821: Ο Αγώνας για την Παλιγγενεσία» – Εγκαίνια την Τετάρτη 19...

«Επανάσταση 1821: Ο Αγώνας για την Παλιγγενεσία» είναι ο τίτλος της μεγάλης Έκθεσης σπάνιων κειμηλίων και τεκμηρίων της Επαναστάσεως, αλλά και έργων ζωγραφικής και...

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Σερρών: Ακόμα να δοθεί η πάγια προκαταβολή στους Διευθυντές/τριες

Οκτώ μήνες μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, σύμφωνα με την Απόφαση, Αρ. πρ.74637/1-7-2024, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί όλες...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δυναμική συμμετοχή της ΠΚΜ Στην Έκθεση Fruit Logistica

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, συμμετείχε για όγδοη φορά στη Διεθνή Έκθεση...

Παντελής Μπόζης: Στα 3 εκατομμύρια ευρώ οι προτάσεις για την αγροτική οδοποιία

Μελέτες για την αγροτική οδοποιία που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ κατέθεσε ο δήμος Νέας Ζίχνης. Όπως δήλωσε στο OMIKRON ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης...

Επιτυχημένη και αποτελεσματική παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών στη FOODEXPO 2025

Μία ακόμη επιτυχημένη και αποτελεσματική παρουσία κατέγραψε το Επιμελητήριο Σερρών στη FOODEXPO 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Μαρτίου, στην Αθήνα. Η αυλαία της μεγαλύτερης...

Συνέχισε να διαβάζεις